ΤΟΠΙΚΑ

Δυσαρέσκεια εμπόρων για το κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο του Βόλου

δυσαρέσκεια-εμπόρων-για-το-κυκλοφορι-696201

Τη λήψη μέτρων ζητεί ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι για τον εμπορικό κόσμο με το κυκλοφοριακό χάος και τις παράνομες σταθμεύσεις. Τα παράπονα από τους καταναλωτές είναι αλλεπάλληλα. Ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου θα παρέμβει. Θα στείλει υπόμνημα στο Τμήμα Τροχαίας Βόλου ζητώντας εντατικοποίηση των ελέγχων.

«Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ένα απέραντο πάρκινγκ, ειδικά οι κεντρικές αρτηρίες, όπως η Καρτάλη, με αποτέλεσμα να προκαλούνται πολλά προβλήματα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας Αποστόλης Οντόπουλος.

Από τις εκατέρωθεν σταθμεύσεις προκαλούνται προβλήματα τόσο στην κίνηση των οχημάτων, όσο και των πεζών.

«Παράλληλα έχουμε μπλοκαρισμένα πεζοδρόμια από σταθμευμένα οχήματα κυρίως μηχανάκια, ενώ το ίδιο πρόβλημα το συναντάμε και σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας όπως στη Σωκράτους και τη Σπυρίδη», επισημαίνει ο ίδιος.

Επικαλούμενος παράπονα καταναλωτών ότι δυσκολεύονται να κινηθούν στο εμπορικό κέντρο της πόλης, ο ίδιος λέει ότι πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτή την ανεξέλεγκτη κατάσταση.

Το θέμα έχει απασχολήσει επανειλημμένα το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, που πιστεύει ότι εάν δεν υπάρξει επαρκής αστυνόμευση η αγορά θα αντιμετωπίσει πολύ μεγάλο πρόβλημα κυρίως τις ημέρες των εορτών που αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα η επισκεψιμότητα.

«Υπάρχουν σταθμεύσεις οχημάτων ακόμη και στην Ερμού. Οι καταναλωτές μάς επιπλήττουν διότι νομίζουν ότι είναι δική μας ευθύνη η κυκλοφοριακή κατάσταση στο κέντρο», πρόσθεσε ο κ. Οντόπουλος και είπε ότι τις επόμενες μέρες ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου θα στείλει υπόμνημα στο Τμήμα Τροχαίας Βόλου.

Η υφιστάμενη κατάσταση είναι ακόμη πιο δύσκολη για άτομα με κινητικά προβλήματα.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων «Ιππόκαμπος» Πέτρος Μπέλλος τόνισε ότι υπάρχουν πάρα πολλές δυσκολίες στην ελεύθερη και απρόσκοπτη κίνηση με τις παράνομες σταθμεύσεις οχημάτων σε πεζοδρόμους, αλλά και τα σταντ, τα τραπεζοκαθίσματα.

«Είναι μία πραγματικότητα την οποία τη βιώνουν στη καθημερινότητά τους τα άτομα με κινητική αναπηρία, καθώς προφανώς δεν εφαρμόζεται η κείμενη νομοθεσία. Πρέπει να ληφθούν μέτρα παρά τις προσπάθειες που γίνονται το τελευταίο διάστημα. Παράλληλα πρέπει να αναλογιστούμε και την προσωπική ευθύνη που φέρει ο καθένας», πρόσθεσε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου