ΤΟΠΙΚΑ

Δύο συλλήψεις για τα επεισόδια στο κέντρο του Βόλου

δύο-συλλήψεις-για-τα-επεισόδια-στο-κέν-696407

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία ατόμων που συμμετείχαν στα χθεσινά επεισόδιο που σημειώθηκαν στο κέντρο του Βόλου μετά την πορεία για την επέτειο δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου.

Συγκεκριμένα χθες έγιναν 23 προσαγωγές ατόμων και τελικά συνελήφθησαν δύο άτομα. Ενας 17χρονος για διατάραξη κοινής ειρήνης και ένας 34χρονος για εμπρησμό στην περιοχή του Αγ. Νικολάου.

Υπενθυμίζεται πως χθες σε εμπόλεμη ζώνη μετατράπηκε το κέντρο του Βόλου. Γύρω στις 9 το βράδυ στο τέλος της πορείας στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου ομάδα αντεξουσιαστών επιτέθηκε στα ΜΑΤ ρίχνοντας βροχή μολότοφ.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στην Ιάσονος στο ύψος της Γαμβέτα και ακολούθησαν σκηνές χάους. Πολίτες έτρεχαν να απομακρυνθούν από το κέντρο της πόλης καλύπτοντας με τα χέρια τους τα κεφάλια τους καθώς ακούγονταν εκκωφαντικοί θόρυβοι.

Η ρίψη διάσπαρτων μολότοφ συνεχιζόταν, ενώ οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να προσεγγίσουν τους κουκουλοφόρους και αυτοί απαντούσαν με δακρυγόνα.

Οι εργαζόμενοι στα κοντινά καταστήματα «πάγωσαν», βλέποντας τον κόσμο να τρέχει να σωθεί.

Σύννεφα καπνού τύλιγαν το κέντρο της πόλης και η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική.

Στα καταστήματα της παραλίας σε κοντινή απόσταση από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ο κόσμος που βρισκόταν εκεί, ανάμεσά τους και ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά, δάκρυζε και δυσκολευόταν να ανασάνει. Πολίτες που έκαναν τη βόλτα τους στην παραλία απομακρύνονταν άρον άρον τρέχοντας.

Ευτυχώς, το ΕΚΑΒ δεν δέχτηκε κάποια κλήση για λιποθυμικό επεισόδιο.

Εως και τις 9.30 το βράδυ βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση της Αστυνομίας για προσαγωγές. Εικόνες που παρέπεμπαν σε μάχες υπήρχαν και στη Δημητριάδος όπου οι κουκουλοφόροι συνέχιζαν να ρίχνουν μολότοφ σε διμοιρίες των ΜΑΤ που ήταν διάσπαρτες.

Παράλληλα ομάδα αντεξουσιαστών έτρεχε να διαφύγει της σύλληψης. Δεκάδες άτομα απομακρύνθηκαν προς τον Άγιο Κωνσταντίνο απ’ όπου ακούγονταν σειρήνες από περιπολικά της Αστυνομίας, ενώ ομάδα αντεξουσιαστών αναζητούσε καταφύγιο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Στο κέντρο της πόλης συνέχιζαν να καίγονται λάστιχα που έβαλαν φωτιά οι κουκουλοφόροι νωρίτερα στήνοντας οδοφράγματα σε τρία σημεία, στην Ιάσονος και τη Δημητριάδος στο ύψος της Μαυροκορδάτου και στη Φιλελλήνων μπροστά από το Πανεπιστήμιο.

Τα επεισόδια σταμάτησαν γύρω στις 10.00 το βράδυ, ενώ όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έσβηνε τις φωτιές στα ελαστικά. Στον δρόμο εκτός από τα καμένα αντικείμενα υπήρχαν και πολλές πέτρες.

Τα ΜΑΤ απομακρύνθηκαν από το κέντρο της πόλης γύρω στις 10.15 το βράδυ έχοντας προχωρήσει σε προσαγωγές.

Τίποτα πάντως δεν προϊδέαζε για τις εικόνες μάχης που εκτυλίχθηκαν μεταξύ αντεξουσιαστών και αστυνομικών νωρίτερα στην πορεία.

Η πορεία που ξεκίνησε γύρω στις 7.15 με τη συμμετοχή 500 ατόμων φαινόταν να είναι ειρηνική. Κινήθηκε από τον θόλο, όπου ήταν η αφετηρία της συγκέντρωσης, στη Δημητριάδος και ακολούθησε την Κ. Καρτάλη, τη Γαζή και την Ιωλκού. Στη Δημητριάδος η πορεία δεν συνέχισε προς το δημαρχείο, αλλά ακολούθησε εκ νέου την Ιάσονος και κατέληξε στο Πανεπιστήμιο.

Προς στιγμή δεν είχε συμβεί το παραμικρό. Δεν είχε προκληθεί καμία ζημιά, παρά μεμονωμένα υπήρξε η αναγραφή συνθημάτων σε Τράπεζες. Όμως, αργότερα κουκουλοφόροι άρχισαν να στήνουν οδοφράγματα.

Στην «ουρά» της πορείας εκτιμάται ότι συμμετείχαν πάνω από πενήντα αντεξουσιαστές που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες και κρατούσαν κοντάρια.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου