ΤΟΠΙΚΑ

Εισαγγελέας για την πλημμύρα στο Δημοτικό Σχολείο Καλών Νερών

εισαγγελέας-για-την-πλημμύρα-στο-δημο-697308

Κλήσεις για καταθέσεις στέλνει ο πταισματοδίκης Βόλου για την πλημμύρα στο Δημοτικό Σχολείο Καλών Νερών, που σημειώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Μετά από έντονη νεροποντή που είχε μετατρέψει τα Καλά Νερά σε απέραντο χείμαρρο, είχε διαπιστωθεί ότι το υπόγειο του σχολείου είχε πλημμυρίσει από νερό και πετρέλαιο.

Όμως το κτίριο είχε μόλις δύο χρόνια που παραδόθηκε σε χρήση και λειτουργία. Στο ίδιο ύψος με το Δημοτικό Σχολείο βρίσκεται και το Τσιτσιλιάνειο κληροδότημα, στο οποίο όμως δεν πέρασε ούτε μία σταγόνα νερού, αν και είχε κατασκευασθεί τη δεκαετία του ’50.

Οι καταθέσεις σχετικά με την πλημμύρα στο Δημοτικό Σχολείο θα ληφθούν στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, που παρήγγειλε η Εισαγγελία Βόλου.

Στο πλαίσιό της ανατέθηκε στον πταισματοδίκη Βόλου να λάβει καταθέσεις από την προσωρινή και οριστική επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας που είχαν παραλάβει το έργο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Βόλου ερευνά γιατί πλημμύρισε το κτίριο, ενώ είχαν γίνει επανειλημμένα αιτήματα από τη διεύθυνση του σχολείου για προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα έγγραφα αναγράφονταν ότι το υπόγειο πλημμυρίζει, ο καυστήρας βραχυκυκλώνει και υπάρχει διαρροή πετρελαίου. Το σχολείο αιτούταν ακόμη την τοποθέτηση δεύτερης αντλίας για την απάντληση των υδάτων.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχε και έγγραφο της Διεύθυνσης Υγείας προς τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας για άμεσες ενέργειες για ριζική επίλυση του προβλήματος.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης ερευνάται λοιπόν εάν προκλήθηκε πλημμύρα από αμέλεια και γιατί η αρμόδια επιτροπή δεν επέδειξε τη δέουσα προσοχή και δεν έλεγξε τον εργολάβο, αλλά παρέλαβε το έργο.

Επισημαίνεται ότι τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πλημμύρας στο υπόγειο του Δημοτικού έχουν προκαλέσει διάβρωση του εδάφους, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στατικότητας του κτιρίου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου