ΤΟΠΙΚΑ

60.000€ από τον ΟΛΒ για την αγορά λεωφορείου για το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Βόλου

60-000e-από-τον-ολβ-για-την-αγορά-λεωφορείου-697509

Στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ο.Λ.Β. Α.Ε. εγκρίθηκε, με ομόφωνη απόφαση του Σώματος, η χορηγία ποσού έως 60.000,00 € προς το Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων των Μαθητών του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Βόλου, με αποκλειστικό σκοπό το συνολικό χορηγούμενο ποσό να διατεθεί για την αγορά ειδικά διασκευασμένου σχολικού λεωφορείου για την κάλυψη των αναγκών μεταφοράς των μαθητών της σχολικής μονάδας.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο πρακτικών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, τις οποίες η Ο.Λ.Β. Α.Ε. υιοθετεί, ανταποδίδοντας στην τοπική κοινωνία τμήμα των ωφελημάτων που προκύπτουν από τη λειτουργία του λιμένα Βόλου, που τελεί υπό τη διαχείρισή της και ανταποκρινόμενη έτσι στο αίτημα μίας κοινωνικής συλλογικότητας που διεξάγει ήδη μία σημαντική προσπάθεια, για την επίλυση του ζητήματος που προέκυψε για την μεταφορά μαθητών του σχολείου.

Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Διοίκησης του ΟΛΒ, “Αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αρχή του Διοικητικού Συμβουλίου της Ο.Λ.Β. Α.Ε. ότι η κάλυψη των αναγκών των ατόμων με ειδικές ανάγκες και ιδιαίτερα των παιδιών, των εφήβων και των νέων πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα αλλά και κριτήριο για την αξιολόγηση της προσφοράς δημόσιων και ιδιωτικών φορέων. Και είναι ο καλύτερος τρόπος για να υποδεχθούμε τις γιορτές και το νέο έτος”.

Χαιρετίζει την απόφαση ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

Σχετικά με την απόφαση της Διοίκησης του ΟΛΒ από το Γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Χαιρετίζουμε την απόφαση του ΔΣ του ΟΛΒ με την οποία αποφασίστηκε η διάθεση ποσού 60.000 ευρώ για την αγορά λεωφορείου που εξυπηρετεί τις ανάγκες του Συλλόγου Γονέων του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Βόλου.

Η απόφαση αυτή αποδεικνύει ότι αν υπάρχει κοινωνική ευαισθησία και αντίστοιχη πολιτική βούληση, οι δημόσιοι οργανισμοί μπορεί να προσφέρουν σημαντικό κοινωνικό έργο ακόμη και σε τομείς που υπερβαίνουν το αντικείμενο τους.

Ταυτόχρονα βέβαια, αυτή η απόφαση, αναδεικνύει τις ευθύνες της Περιφέρειας Θεσσαλίας που εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα δεν ανταποκρίνεται στο θεσμικό της καθήκον, αλλά και του Δήμου Βόλου, ο οποίος σε αυτό το θέμα επέδειξε πρωτοφανή κοινωνική αναλγησία.

Σε σχέση με το ζήτημα αυτό σημαντική είναι και η πρωτοβουλία που πήρε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο οποίος την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου συναντήθηκε με την Υφυπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη, σχετικά με την προσπάθεια που καταβάλει ο Σύλλογος Γονέων του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Βόλου για την απόκτηση του ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου που θα μεταφέρει τους μαθητές με αναπηρία τόσο στο σχολείο, όσο και στις δραστηριότητες εκτός σχολείου.

Υπενθυμίζουμε ότι η υφυπουργός, στην συνάντηση με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, ανέφερε ότι η Κεντρική Διοίκηση οφείλει να συνδράμει έμπρακτα στις προσπάθειες στήριξης και διευκόλυνσης της καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρία, και ότι σε κάθε περίπτωση, το Υπουργείο θα μεριμνήσει για την άμεση τοποθέτηση οδηγού του λεωφορείου, καθώς και για τη διαρκή κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του λεωφορείου (επισκευές, καύσιμα, τέλη κυκλοφορίας κλπ).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου