ΤΟΠΙΚΑ

Στον Βόλο το Uni.Fund για την ενίσχυση νεοφυών επιχειρήσεων

στον-βόλο-το-uni-fund-για-την-ενίσχυση-νεοφυώ-697748

Μίλησαν σε ενημερωτικό σεμινάριο για τη διεκδίκηση υλοποίησης μίας καινοτόμας ιδέας

Στον Βόλο βρέθηκαν προχθές εκπρόσωποι του Uni.Fund που είναι ένα από τα νέα funds που δημιουργήθηκαν μέσω του Υπερταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών Equifund, στο λεγόμενο παράθυρο καινοτομίας για την υποστήριξη μεταφοράς τεχνολογίας και νεοφυών επιχειρήσεων σε πρώιμο στάδιο.

Οι Κατερίνα Πραματάρη και Κωνσταντίνος Λαύκας μίλησαν στο αμφιθέατρο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, ενώ νωρίτερα είχαν συναντήσεις με φοιτητές και ομάδες ερευνητών.

«Εδώ και έναν χρόνο υπάρχει ένα καινούργιο πλαίσιο χρηματοδότησης των νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το ΕΣΠΑ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχουν δημιουργηθεί νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, τα λεγόμενα Equifund, δηλαδή κεφάλαια υψηλού επιχειρηματικού κινδύνου, που συμμετέχουν σε νέα εγχειρήματα βάζοντας χρήματα για να ξεκινήσουν και να αναπτυχθούν νέες επιχειρήσεις» εξήγησε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιώργος Σταμπουλής.

Ο ίδιος είπε ότι «αυτές τις μέρες φιλοξενούμε στο Πανεπιστήμιο το πρώτο από αυτά τα funds, που έχει και τη μεγαλύτερη εγγύτητα με τον ακαδημαϊκό χώρο και το οποίο βλέπει επιχειρηματικές ομάδες».

Οι εκπρόσωποι του Uni.Fund φαίνεται να αποκομίζουν τις καλύτερες των εντυπώσεων από τις επαφές τους με φοιτητές και ερευνητές.

«Το Uni.Fund έχει σκοπό να βοηθήσει νεοφυείς επιχειρήσεις που θέλουν να βγάλουν καινοτομία στην αγορά. Έχει ήδη ανακοινώσει επτά επενδύσεις πανελλαδικά από την αρχή του έτους. Τοπικά βλέπουμε ότι τώρα ωριμάζουν κάποιες καλές ιδέες», ενημέρωσε η κ. Πραματάρη.

Κατά τη διάρκεια του ενημερωτικού σεμιναρίου δεν έγιναν ανακοινώσεις για χρηματοδοτήσεις. Εντούτοις, ο κ. Λαύκας δήλωσε ότι «είδαμε διάφορα επίπεδα ωριμότητας και το σημαντικό είναι ότι οι φοιτητές και οι ερευνητές του Βόλου φαίνεται ότι καταλαβαίνουν από επιχειρηματικότητα και είναι πολύ κοντά να έχουν εφαρμόσιμες ιδέες».

Οι δύο ομιλητές ενημέρωσαν τους φοιτητές και τους ερευνητές για αυτό ακριβώς, το πώς μπορούν να διεκδικήσουν χρηματοδοτήσεις για την υλοποίηση μίας επιχειρηματικής ιδέας.

Επισημαίνεται ότι το ενημερωτικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των μαθημάτων που υλοποιεί η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για τους φοιτητές του Ιδρύματος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου