ΤΟΠΙΚΑ

4.000 επισκέπτες από τις πρώτες ημέρες στο πάρκο «Η Εποχή των Παγετώνων»

4-000-επισκέπτες-από-τις-πρώτες-ημέρες-στο-697791

Ρομποτικά μαμούθ και ζώα της εποχής με ήχο και εικόνα μαγεύουν τους επισκέπτες

Ρεκόρ επισκέψεων από τις πρώτες κιόλας ημέρες λειτουργίας του καταγράφει το χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο του Δήμου Βόλου «Η Εποχή των Παγετώνων», που λειτουργεί στην πλατεία Πανεπιστημίου, δίνοντας τη δυνατότητα για ένα διαφορετικό γιορτινό ταξίδι. Μόνο μέσα στο πρώτο 48ωρο της λειτουργίας του κόπηκαν 2.000 εισιτήρια, ενώ έως και χθες το πρωί οι επισκέπτες ξεπερνούσαν τους 4.000.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Μικρά παιδιά, αλλά και μεγάλοι που αισθάνονται παιδιά, με ξεναγό τον «Τιμολέων Πηγαινέλα», κατά κόσμο Σταμάτη Παγασαίο, και τους βοηθούς του ηθοποιούς Μαρία Μαργαρίτη, Μαρία Περδίκη, Αθηνά Σερμιέ και Ιωάννα Κυριακουλίδη, κάνουν ένα ταξίδι στον χρόνο, εκατομμύρια χρόνια πίσω, στην Εποχή των Παγετώνων για να γνωρίσουν εντυπωσιακά ζώα της εποχής, όπως το μαμούθ, τον τριχωτό ρινόκερο, τον σμιλόδοντα, την αρκούδα και τον κάστορα, αλλά και τους προϊστορικούς ανθρώπους που έδωσαν τη μάχη της επιβίωσης ενάντια στα θηρία.

Η ξενάγηση διάρκειας περίπου 20 – 30 λεπτών γίνεται μέσα από δραματοποιημένη αφήγηση, την οποία υπογράφει ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Δακτυλάς. Τους επισκέπτες υποδέχεται ο Σταμάτης Παγασαίος, ο «Τιμολέων Πηγαινέλας», που με τη μηχανή του χρόνου τούς γυρνά πίσω στην Εποχή των Παγετώνων.

Τη γνωριμία με τα τεράστια ζώα της εποχής αναλαμβάνουν οι Μαρία Μαργαρίτη και Μαρία Περδίκη, ενώ στο τρίτο μέρος της παράστασης δύο τρελές επιστήμονες, οι Αθηνά Σερμιέ και Ιωάννα Κυριακουλίδη, κάνουν πειράματα για να διατηρήσουν τους πάγους.

Η έκθεση εκτείνεται σε 600 τ.μ. και περιλαμβάνει δύο μαμούθ, γλυπτόδοντα, σμιλόδοντα, γιγάντιο κάστορα, γιγάντιο βραδύποδα, βροντοθήριο, BabyMacrauchenia, τερατόρνιο, τριχωτό ρινόκερο, τέσσερις ανθρώπους της τότε εποχής, πάγους και σπηλιά για τους ανθρώπους, εκπαιδευτικό υλικό. Πρόκειται για ρομποτικά εκθέματα με κίνηση και ήχο σε παγωμένο σκηνικό, που μοιάζουν… αληθινά.

Το θεματικό πάρκο λειτουργεί καθημερινά έως τις 7 Ιανουαρίου κατά τις ώρες 9π.μ.-1:30μ.μ. και 4:30μ.μ.- 8:30μ.μ. και τις αργίες σε συνεχόμενο ωράριο από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου