ΤΟΠΙΚΑ

Πανελλήνια διάκριση του μαυροσκορδάτου του τυροκομείου Καρακάνα

πανελλήνια-διάκριση-του-μαυροσκορδά-697847

Αργυρό μετάλλιο γεύσης κατέκτησε ο Παναγιώτης Καρακάνας με το διεθνώς βραβευμένο προϊόν

Μία ακόμη διάκριση απέσπασε το μαυροσκορδάτο του τυροκομείου Καρακάνα, με έδρα το Στεφανοβίκειο, εντός των τειχών αυτή τη φορά, μετά τις διεθνείς διακρίσεις που έχει αποσπάσει στις Βρυξέλλες, με τη σφραγίδα κορυφαίων γευσιγνωστών. Συγκεκριμένα, το προϊόν ΠΟΠ κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο γεύσης στον διαγωνισμό γευσιγνωσίας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της φετινής Dairy Expo στην Αθήνα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο δυναμικός κλάδος του γάλακτος και των προϊόντων του απέκτησαν πλέον το δικό τους σημείο συνάντησης για τους επαγγελματίες της ελληνικής αγοράς και όχι μόνο.

Σκοπός της έκθεσης DAIRY EXPO, η οποία πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 10, 11 και 12 Νοεμβρίου στο Metropolitan Expo στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», είναι να συμβάλλει στην πρόοδο και ανάπτυξη των ελληνικών τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων και στην ισχυροποίηση της θέσης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα αιχμής της ελληνικής οικονομίας.

Το μαύρο σκόρδο της Down Village, μία υπερτροφή με εξαιρετικές αντιοξειδωτικές και διπλάσιες (σε σχέση με το λευκό) θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες, αναμείχθηκε με το παραδοσιακό κασέρι εξαιρετικής ποιότητας του τυροκομείου Καρακάνας και το αποτέλεσμα ήταν το μαυροσκορδάτο, που κατακτά δυναμικά την ελληνική και τη διεθνή αγορά.

Το μαυροσκορδάτο «ταξιδεύει» ήδη στην Κύπρο, την Ολλανδία και τη Ρωσία, ενώ εκδηλώνεται ενδιαφέρον και από την μακρινή Αυστραλία.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Παναγιώτης Καρακάνας υπογράμμισε ότι η πολύ σημαντική διάκριση, που απέσπασε το προϊόν στη συγκεκριμένη έκθεση, αποτελεί «επιβεβαίωση για την υψηλή ποιότητα του προϊόντος, που έχει αποσπάσει διεθνή βραβεία και παράλληλα ανταποκρίνεται στο προφίλ και τις γευστικές προτιμήσεις και των Ελλήνων καταναλωτών».

Ως προϊόν έχει επιλεγεί, σημειωτέον, από κορυφαίες εταιρείες, που το προωθούν για το γιορτινό τραπέζι, ενώ παράλληλα κατακτά δυναμικά τις διεθνείς αγορές.

Στο μεταξύ, το τυροκομείο Καρακάνας έχει λάβει δύο χρυσά αστέρια στον Διεθνή Οργανισμό Γεύσης και Ποιότητας, καθώς βραβεύτηκε με το «iTQi Βραβείο Ανώτερης Γεύσης», στις Βρυξέλλες, δύο συνεχόμενες χρονιές, συνεχίζοντας, στο μεταξύ, την ανοδική του πορεία. Επόμενοι στόχοι του Παναγιώτη Καρακάνα είναι «νέα προϊόντα με βάση την τοπική αγροτική παραγωγή, που την αναδεικνύουμε και την υποστηρίζουμε» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου