ΤΟΠΙΚΑ

Ποινική ρήτρα για το έργο ύδρευσης ύψους 146.000€ από τη ΔΕΥΑΜΒ

ποινική-ρήτρα-για-το-έργο-ύδρευσης-ύψο-698377

Αφησε ανοιχτές τις τομές χωρίς να κάνει ασφαλτοστρώσεις διακόπτοντας το έργο από τις 5 Νοεμβρίου

Ποινική ρήτρα ύψους 146.000 ευρώ επέβαλε η διευθύνουσα υπηρεσία σε βάρος του εργολάβου που έχει αναλάβει το έργο εκσυγχρονισμού του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στο πολεοδομικό συγκρότημα και το οποίο έχει σταματήσει από τις 5 Νοεμβρίου.

Στο περιθώριο της χθεσινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ, ο πρόεδρος Στέργιος Παπαευσταθίου εξήγησε ότι η ποινική ρήτρα επιβλήθηκε στον εργολάβο διότι παραβίασε τις προθεσμίες για τις ασφαλτοστρώσεις στις οποίες έπρεπε να προχωρήσει, με αποτέλεσμα να παραμένουν ανοιχτά τα «σκάμματα» που έγιναν για να περάσει ο αγωγός.

Το θέμα συζητήθηκε και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΔΕΥΑΜΒ. Όπως είναι γνωστό στις 12 Νοεμβρίου, η διευθύνουσα υπηρεσία απέστειλε ειδική πρόσκληση στην εργολήπτρια εταιρεία από την οποία ζητούσε εντός 20 ημερών να προχωρήσει σε ασφαλτοστρώσεις στα τμήματα που κατασκεύασε, αλλά και σε δοκιμές του δικτύου και ελέγχων των φρεατίων.

Ωστόσο από τον εργολάβο κατατέθηκε στις 22 Νοεμβρίου ειδική δήλωση διακοπής των εργασιών, η οποία απορρίφθηκε από τη διευθύνουσα υπηρεσία στις 28 Νοεμβρίου.

Ο εργολάβος έχει προχωρήσει στην κατασκευή μόλις 8χλμ. από το σύνολο των 120 χλμ. του δικτύου.

Η ΔΕΥΑΜΒ όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση θα κινηθεί δικαστικά εναντίον του εργολάβου και ανέθεσε σε δικηγόρο να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

«Είναι προφανές ότι είναι απαραίτητες οι νομικές ενέργειες ώστε να διασφαλιστεί η άμεση συνέχιση του ζωτικού αυτού έργου», σχολίασε ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ και εκπρόσωπός τους στο διοικητικό συμβούλιο, Βάιος Ζεμπέογλου.

Απορρίφθηκε ποινική ρήτρα για τον ανάδοχο της αποστολής λογαριασμών

Με εισήγηση του γενικού διευθυντή Ν. Τουρναβίτη και σε αντίθεση με τη νομική γνωμοδότηση, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να κάνει δεκτό το αίτημα αναδόχου που ζητούσε διαγραφή ποινικής ρήτρας που του είχε επιβληθεί ύψους 921,11 ευρώ.

Πρόκειται για τον ανάδοχο που έχει αναλάβει τη διανομή των λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ στους καταναλωτές. Τους προηγούμενους μήνες είχε διαπιστωθεί μη έγκαιρη και μη σωστή διανομή των λογαριασμών με αποτέλεσμα «να προκληθεί μείωση των εσόδων της επιχείρησης, αρνητικό κλίμα και απώλεια της αξιοπιστίας των καταναλωτών προς τη ΔΕΥΑΜΒ».

Ωστόσο όπως σημείωσε ο κ. Τουρναβίτης, το τελευταίο διάστημα τα λάθη έχουν διορθωθεί, ο ανάδοχος έχει προσλάβει επιπλέον προσωπικό και επιπλέον έχει δώσει καλά δείγματα γραφής. Το διοικητικό συμβούλιο δέχθηκε την εισήγηση του κ. Τουρναβίτη και απάλλαξε από το πρόστιμο τον ανάδοχο.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου