ΤΟΠΙΚΑ

Στη συνέλευση του Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών το Επιμελητήριο

στη-συνέλευση-του-ομίλου-ανάπτυξης-ελ-698895

Στο επίκεντρο το μεταφορικό ισοδύναμο

Στην 44η γενική συνέλευση των μελών του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ), που πραγματοποιήθηκε στις 30 Νοεμβρίου και την 1η Δεκεμβρίου συμμετείχαν εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Κεντρικό σημείο αναφοράς στη συνέλευση αποτέλεσε η ανάδειξη των πρώτων αποτελεσμάτων από την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου, καθώς οι πρώτες επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στον πρώτο κύκλο εφαρμογής του μέτρου έλαβαν ήδη τη σχετική κρατική επιχορήγηση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων τους.

Να σημειωθεί ότι τα νησιά των Βορείων Σποράδων, όπως και τα υπόλοιπα νησιά της χώρας – εξαιρουμένης της Κρήτης – αναμένεται να ενταχθούν στο μέτρο από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Ακόμη, οι εκπρόσωποι των 19 νησιωτικών Επιμελητηρίων της χώρας υπογράμμισαν τα αρνητικά αποτελέσματα από τη μείωση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α., τις επιπτώσεις στην τουριστική τοπική και εθνική οικονομία από την ίδρυση και λειτουργία των υδατοδρομίων.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας εκπροσώπησαν ο πρόεδρος κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης και ο κ. Αθανάσιος Ζλατούδης μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και μέλος του ΔΣ του ΕΟΑΕΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου