ΤΟΠΙΚΑ

Κλέβουν μάρμαρα και καντήλια!

κλέβουν-μάρμαρα-και-καντήλια-851206

Είναι μία πρακτική που πάει πολλά χρόνια πίσω, με τις σχετικές πληροφορίες και καταγγελίες να φτάνουν συχνά – πυκνά στα δημοσιογραφικά γραφεία. Ο λόγος για την πάγια πρακτική κάποιων επιτήδειων, που με την ανοχή και κάποιων υπαλλήλων προσπορίζονται τα μάρμαρα και τα καντήλια από τους τάφους που εκκενώνονται στο κεντρικό Κοιμητήριο του Βόλου στη θέση «Κούκος».

Η πρακτική των επιτήδειων επανήλθε τις τελευταίες μέρες στην επικαιρότητα μετά από καταγγελίες συμπολιτών που έσπευσαν να καταγγείλουν στις εφημερίδες ότι κατά τη διάρκεια εκταφής των προσφιλών τους προσώπων, είδαν ιδιωτικής χρήσεως αυτοκίνητα να κινούνται στους χώρους του Κοιμητηρίου, μεταφέροντας τα μάρμαρα και τα καντήλια από τους υπό εκκένωση τάφους.

Ο τοπικός Αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας και υπεύθυνος για το κεντρικό κοιμητήριο και για τα περιφερειακά κοιμητήρια του Βόλου και της Νέας Ιωνίας Νίκος Μαυρόπουλος επιβεβαιώνει τις πληροφορίες και αφήνει να εννοηθεί ότι παρά τις ρητές εντολές που έχουν δοθεί στο προσωπικό να μην εισέρχονται στο χώρο του Κοιμητηρίου ιδιωτικά φορτηγά αυτοκίνητα, εν τούτοις αυτές δεν τηρούνται απαρέγκλιτα.

Παράλληλα ο τοπικός Αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας αποκαλύπτει ότι την περασμένη εβδομάδα άγνωστοι εισήλθαν και στο Κοιμητήριο στο Δημοτικό Διαμέρισμα στο Διμήνι και αφαίρεσαν 25 συνολικά καντήλια από ισάριθμους τάφους. Όπως λέει ο κ. Μαυρόπουλος, τα δέκα από τα καντήλια που αφαιρέθηκαν βρέθηκαν πεταμένα σε διάφορους χώρους του νεκροταφείου.

Οφειλές στον εργολάβο

Εξάλλου οφειλές δύο μηνών υπάρχουν προς τους εργαζόμενους του εργολάβου που υλοποιεί τις διάφορες εργασίες στο κεντρικό κοιμητήριο στον Κούκο. Ειδικότερα σε έγγραφο που απέστειλε προχθές στη Διεύθυνση του Κοιμητηρίου ο ανάδοχος εργολάβος Γ. Σκλιάς και το οποίο κοινοποίησε στο Δήμαρχο Βόλου Π. Σκοτινιώτη, στον Αντιδήμαρχο Νέας Ιωνίας και Αισωνίας Νίκο Μαυρόπουλο, στην Αντιδήμαρχο Οικονομικών Νατάσσα Οικονόμου και την επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ζέττα Μακρή, σημειώνονται τα ακόλουθα:

«Παρά τις πολλαπλές και συνεχείς προφορικές μου οχλήσεις για οφειλόμενα προς εμέ χρήματα δεδουλευμένων και πιστοποιημένων υπηρεσιών για τις εργασίες τις οποίες παρέχουμε στη Διεύθυνση Κοιμητηρίων του Δήμου Βόλου και παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε η υπηρεσία του Συνδέσμου, αδυνατείτε να εκπληρώσετε τις συμβατικές σας υποχρεώσεις.

Σας υπενθυμίζω, συνεχίζει ο ανάδοχος εργολάβος, ότι κατόπιν προφορικής μας συνεννόησης, ύστερα από την επιστολή που σας επιδόθηκε στις 17.2. 2011, εδόθη από εμέ παράταση τριών ημερών για μερική καταβολή ύψους 31.000 ευρώ, η οποία μέχρι και σήμερα Πέμπτη 24.2. 2011 δεν μου χορηγήθηκε.

Σας ενημερώνω, λέει ο ανάδοχος, ότι αν ως τις 25. 2. 2011, ημέρα Παρασκευή, δεν προχωρήσετε σε χορήγηση των συμφωνηθέντων και αν μέχρι τις 10 Μαρτίου δεν προχωρήσετε σε νέα χορήγηση ύψους 80.000 ευρώ, αδυνατούμε να παρέχουμε περαιτέρω υπηρεσίες για το λόγο ότι βρισκόμαστε σε αδυναμία να πληρώσουμε από ίδια κεφάλαια εργαζόμενους που εκτελούν κρίσιμες εργασίες στο Κοιμητήριο.

Επιφυλασσόμεθα για οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια απορρέει από τις μεταξύ μας υπογεγραμμένες συμβάσεις».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου