ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αθωώθηκε Σκιαθίτης για κακοποίηση ζώου

αθωώθηκε-σκιαθίτης-για-κακοποίηση-ζώ-699420

Σε δίκη χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου 64χρονος

Είχε κατηγορηθεί ότι αποπειράθηκε να χτυπήσει με ξύλο σκύλο επειδή δήθεν τον ενοχλούσε το γάβγισμά του, ενώ ήταν αθώος.

Αθωωτική ήταν χθες η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου για έναν 64χρονο Σκιαθίτη, ιδιοκτήτη ενοικιαζομένων δωματίων.

Ο 64χρονος φερόταν να αποπειράθηκε να χτυπήσει τον σκύλο γειτόνισσάς του τον Σεπτέμβριο του 2017.

Εντούτοις, ο ίδιος αρνήθηκε στο Δικαστήριο τις κατηγορίες. Είπε ότι πήγε στο διπλανό οικόπεδο με αυτό που συνόρευε με τα ενοικιαζόμενα δωμάτιά του επειδή ο σκύλος γάβγιζε επί ώρες.

«Ο σκύλος ήταν δεμένος και φαινόταν να υποφέρει», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος είπε ότι πήγε για να τον βοηθήσει, αλλά επειδή το ζώο δεν τον γνώριζε και φοβόταν για τις αντιδράσεις του πήρε ένα ξύλο μαζί του για άμυνα.

Ακόμη, τόνισε ότι όλος ο κόσμος στα ενοικιαζόμενα δωμάτια είχε βγει στα μπαλκόνια, καθώς είχαν όλοι ανησυχήσει με το γάβγισμα του σκύλου που ήταν παρατεταμένο.

Από την πλευρά της, η μηνύτρια δήλωσε κατηγορηματικά ότι ο 64χρονος πήρε το ξύλο με προφανή σκοπό να χτυπήσει τον σκύλο της, όμως είπε ότι δεν τον είδε και να χτυπά το ζώο.

Τελικά το Δικαστήριο απάλλαξε τον ιδιοκτήτη ενοικιαζομένων δωματίων από τις κατηγορίες με τις οποίες βαρυνόταν, δηλαδή την απόπειρα κακοποίησης ζώου και την απειλή.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου