ΤΟΠΙΚΑ

Ενα εκατ. ευρώ για το νέο Δημαρχείο Ν. Πηλίου

ενα-εκατ-ευρώ-για-το-νέο-δημαρχείο-ν-πη-700140

Θα διεκδικήσει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου για να ολοκληρώσει το νέο κτίριο που ρημάζει στην Αργαλαστή

Μισοτελειωμένο ρημάζει επί σχεδόν μία δεκαετία το νέο κτίριο όπου θα στεγαζόταν το Δημαρχείο του πρώην Δήμου Αργαλαστής και σημερινού, μετά τον «Καλλικράτη», Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Ο πρώην Δήμος Αργαλαστής είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την ανέγερση του νέου Δημαρχείου (α’ φάση) μέσα από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ. Το νέο κτίριο στην Αργαλαστή άρχισε να κατασκευάζεται το 2007 και ολοκληρώθηκε ώς ένα βαθμό το 2009. Εκτοτε ρημάζει χωρίς να μπορεί να αξιοποιηθεί, δεδομένου ότι υπολείπονται τόσο οικοδομικές όσο και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες. Για την ολοκλήρωσή του έχει υποβληθεί μελέτη προϋπολογισμού 950.000 ευρώ μέχρι στιγμής όμως δεν έχει βρεθεί χρηματοδοτική στέγη για την ολοκλήρωση του Δημαρχείου.

Η δημιουργία νέου Δημαρχείου είναι ζωτικής σημασίας για τον Δήμο Νοτίου Πηλίου, καθώς θα μπορέσει να στεγάσει συγκεντρωμένες τις υπηρεσίες του σε ένα κτίριο. Σήμερα οι υπηρεσίες του Δήμου μοιράζονται σε πέντε διαφορετικά κτίρια, ενώ το υπάρχον Δημαρχείο είχε ανακατασκευαστεί μέσα από το ΠΕΠ Θεσσαλίας 2000 – 2006 προκειμένου να στεγάσει την ηλεκτρονική βιβλιοθήκη.

Προχθες, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Νοτίου Πηλίου, Μιλτιάδης Παπαδημητρίου, βρέθηκε στην Αθήνα, προκειμένου να έχει συνάντηση με τον μελετητή για την επικαιροποίηση της μελέτης ολοκλήρωσης του Δημαρχείου.

Όπως σημείωσε ο κ. Παπαδημητρίου, στις 14 Ιανουαρίου ανοίγει νέα πρόσκληση μέσα από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» που αφορά στην κατασκευή Δημαρχείων και στόχος είναι ο Δήμος Νοτίου Πηλίου να είναι ο πρώτος που θα καταθέσει πρόταση προς χρηματοδότηση, προκειμένου να ολοκληρωθεί το νέο κτίριο του Δημαρχείου.

Δημοπρατούνται παιδικές χαρές και εργασίες αποκατάστασης

Ολοκληρώνονται μέσα στον Δεκέμβριο οι διαδικασίες δημοπράτησης των παιδικών χαρών που πρόκειται να κατασκευαστούν μέσα από χρηματοδότηση ύψους 200.000 ευρώ από το «Πράσινο Ταμείο».

Αρχές Ιανουαρίου μάλιστα αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή των νέων παιδικών χαρών σε Τρίκερι, Αγία Κυριακή, Λαύκο, Προμύρι, Ξινόβρυση, Νεοχώρι, Καλά Νερά και Γατζέα.

Εντός του Δεκεμβρίου αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες δημοπράτησης και για τα έργα αποκατάστασης των ζημιών που υπέστη το οδικό δίκτυο του δήμου στη διάρκεια του περασμένου χειμώνα. Οι μελέτες ύψους 420.000 ευρώ εγκρίθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο και οι εργασίες αποκατάστασης του δικτύου με τεχνικά έργα και ασφαλτοστρώσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου