ΤΟΠΙΚΑ

Σε συνεργασία με τη Google προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας για τον τουρισμό

σε-συνεργασία-με-τη-google-προχωρά-η-περιφέρ-700196

Στην έναρξη ενός νέου προγράμματος για τη Θεσσαλία που αφορά στην βοήθεια των επιχειρηματιών του τουρισμού να εξελιχθούν μέσω των ψηφιακών δεξιοτήτων προχώρησε ο Γενικός Διευθυντής της Google Γρηγόρης Ζαφιρόπουλος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στην ειδική ημερίδα που διεξήχθη στα Τρίκαλα με θέμα « Ψηφιακές Δεξιότητες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας» ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός λαμβάνοντας τον λόγο τόνισε τα εξής: «Στόχος μας είναι η Θεσσαλία να εξελιχθεί σε Κέντρο Τεχνολογίας αναπτύσσοντας καινοτόμες λύσεις και νέες τεχνολογίες που θα ενισχύσουν το επιχειρείν στον τόπος μας».

«Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουμε θέσει σε κυρίαρχη θέση του στρατηγικού μας σχεδιασμού τη ψηφιακή διακυβέρνηση. Για το λόγο αυτό έχουμε διαμορφώσει τις αναγκαίες και ικανές συνθήκες ώστε να λειτουργήσει αποτελεσματικά και προς όφελος των πολιτών η ψηφιακή διακυβέρνηση. Οσο περισσότερο κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση τόσα περισσότερα είναι και τα οφέλη των συμπολιτών μας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Ακόμη, ο κ. Αγοραστός πρόσθεσε ότι «προχωρήσαμε στην υλοποίηση των έργων της ψηφιοποίησης των Μετεώρων και του Ολύμπου δίνοντας τη ψηφιακή δίοδο στον επισκέπτη του τόπου μας να γνωρίσει τα συγκριτικά πλεονέκτημα της Θεσσαλίας. Παράλληλα από το site www.mythessaly.com και τα βίντεο που δημιουργήθηκαν, αναδείξαμε με σύγχρονο τρόπο το μεγαλείο των προορισμών της Θεσσαλίας και δώσαμε τη δυνατότητα να μεταφερθεί «ψηφιακά» ο ενδιαφερόμενος στην περιοχή και να σχεδιάσει τις διακοπές του. Για το εγχείρημα αυτό λάβαμε και το χρυσό βραβείο ολοκληρωμένης επικοινωνιακής καμπάνιας. Ομως, τα έργα μας στο ψηφιακό τομέα δεν σταματούν εδώ καθώς, ψηφιακά γίνεται ο έλεγχος του μεγαλύτερου περιβαλλοντικού έργου της Ευρώπης και των Βαλκανίων της Επαναδημιουργίας της Λίμνης Κάρλας. Με αποτέλεσμα έγκυρα και έγκαιρα να παρεμβαίνουμε όπου υπάρχουν προβλήματα».

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις εφαρμογές ηλεκτρονικής διακυβέρνησης οι οποίες «τρέχουν» στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας επεσήμανε ότι « σκοπός του προγράμματος που ανακοινώνουμε είναι να ενισχυθεί η προσπάθεια που καταβάλλουμε ώστε να υπάρχει επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μέσω της κατάρτισης των τοπικών επαγγελματιών του τουρισμού σε ψηφιακές δεξιότητες για την προσέλκυση επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου