ΤΟΠΙΚΑ

Συμπαράσταση του κ. Ιγνατίου στον αγώνα του Μητροπολίτη Δράμας για την Μακεδονία

συμπαράσταση-του-κ-ιγνατίου-στον-αγών-700209

Την ένθερμη συμπαράστασή του στον αγώνα του Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλο εξέφρασε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, με αφορμή την υποδοχή του ιερού Λειψάνου του νεοφανούς Οσίου Γεωργίου Καρσλίδου στον Μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Στον μέγα πανηγυρικό εσπερινό που τελέστηκε προχθές, κ. Ιγνάτιος συνεχάρη τον φιλοξενούμενο Αρχιερέα για τον πολύπλευρο και πολύμοχθο πνευματικό και εθνικό έργο που επιτελεί στην ακριτική Δράμα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σας διαβεβαιώνουμε ότι είμαστε σύμψυχοι στον μεγάλο αγώνα που κάνετε στην Μακεδονία για τα εθνικά μας δίκαια».

Από την μεριά του, ο Σεβ. κ. Παύλος ευχαρίστησε για την τιμητική πρόσκληση και ευχήθηκε, υπογραμμίζοντας την σημασία της πίστης σε μια εποχή που «επιχειρείται η αποχριστιανοποίηση της κοινωνίας μας», όπως είπε. Μίλησε, επίσης, για την έλευση του Αγίου στην Δράμα, όπου λειτούργησε ως φάρος πνευματικός και στήριγμα του χειμαζόμενου λαού κατά τις τρεις βουλγαρικές κατοχές. Αναφέρθηκε, τέλος, στο μήνυμα της ομολογίας που στέλνει ο Οσιος στις μέρες μας, που είναι ιδιαίτερα επίκαιρο, «καθώς πρέπει να ετοιμαζόμαστε για διωγμούς, για χλευασμούς και εμπαιγμούς», σημείωσε ο κ. Παύλος.

Πλήθος κληρικών και κόσμου παραβρέθηκαν, εξάλλου, στην υποδοχή του ιερού λειψάνου, καθώς επίσης άνδρες και γυναίκες, ενδεδυμένοι με ποντιακές παραδοσιακές φορεσιές, από τον Σύλλογο Ποντίων φοιτητών Βόλου «Οι Αργοναύτες» και την Ενωση Ποντίων Μαγνησίας.

Η έλευση του ιερού Λειψάνου εντάσσεται στο πρόγραμμα του Δωδεκαημέρου λατρευτικών εκδηλώσεων, που πραγματοποιούνται ενόψει της εορτής του Πολιούχου του Βόλου και θα παραμείνει για προσκύνηση στον Μητροπολιτικό ναό, μέχρι την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου