ΤΟΠΙΚΑ

Κέρδισε κοινό και κριτικούς η επιχειρηματική ιδέα ΠειNow στο 6th StartUp Weekend

κέρδισε-κοινό-και-κριτικούς-η-επιχειρ-700289

Η ΠειNow ήταν η καινοτόμα επιχειρηματική ιδέα που κέρδισε κοινό και κριτικούς στο 6StartUp Weekend Volos αποσπώντας το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού που ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ στο αμφιθέατρο του τμήματος χωροταξίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αλλά και το βραβείο κοινού.

Οι φοιτητές του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Κατερίνα Μαξούρη, Πέτρος Ρούμελης, Νικόλαος Λυμπέρης, Κατερίνα Μεμούση, Ευσταθία Κουτούγερα ήταν οι εμπνευστές της καινοτόμας επιχειρηματικής πρότασης που στόχος είναι να μηδενίσει την αναμονή στις παραγγελίες φαγητού. Σύμφωνα με τον Πέτρο Ρούμελη η ΠειNow είναι μία πλατφόρμα στην οποία θα καταχωρούνται καταστήματα εστίασης και μέσω της οποίας θα μπορεί ο ενδιαφερόμενος να παραγγείλει το φαγητό που θέλει από το μενού και να κάνει κράτηση ακόμη και σε τραπέζι. Την ημέρα και ώρα που θα επιλέξει το φαγητό θα τον περιμένει στο κατάστημα προκειμένου είτε να το απολαύσει σε κάποιο τραπέζι εντός του χώρου ή να το πάρει take away.

Το δεύτερο βραβείο απέσπασε η ομάδα Lavender, μία πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας μέσω της οποίας ο χρήστης μπορεί να έρθει σε επαφή με ψυχολόγο με σκοπό τη μείωση και βελτίωση του άγχους.

Τρίτο βραβείο πήραν ο ομάδα PetBay, μία πλατφόρμα μέσω της οποίας ο ενδιαφερόμενος μπορεί να αναζητήσει το κατοικίδιο που θα ήθελε να αγοράσει από petshop ή να υιοθετήσει από κάποια φιλοζωική ομάδα. Στην ομάδα συμμετέχουν οι Κωνσταντίνα Κριμπογιάννη, Μιχάλης Ζουρνατζής, Γ. Κοσκερίδης και Νίκος Ιωαννίδης.

Με τις βραβεύσεις ολοκληρώθηκε το έκτο Start Up Weekend στον Βόλο, που σύμφωνα με τον διοργανωτή Αποστόλη Λεούς, φέτος έκανε ρεκόρ συμμετοχών. Το ξεχωριστό ήταν ότι προσέλκυσε και το ενδιαφέρον τριών επενδυτών που έχουν έρθει ήδη σε επαφή με τις επιχειρηματικές ομάδες για να επενδύσουν πάνω στις καινοτόμες ιδέες τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου