ΤΟΠΙΚΑ

Ενημερωτικό σεμινάριο επιχειρηματικότητας

ενημερωτικό-σεμινάριο-επιχειρηματικ-701547

Από τη ΜΟΚΕ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μεθαύριο Δευτέρα

Ενημερωτικό σεμινάριο για την υλοποίηση μιας επιχειρηματικής ιδέας θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο των μαθημάτων που υλοποιεί η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για τους φοιτητές του ιδρύματος. Ομιλητές θα είναι ο κ. Λαύκας Κωνσταντίνος και η κ. Πραματάρη Κατερίνα, Partners του Uni.Fund.

To Uni.Fund είναι ένα από τα νέα funds που δημιουργήθηκαν μέσω του Υπερταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών Equifund, στο λεγόμενο παράθυρο καινοτομίας (Innovation Window) για την υποστήριξη μεταφοράς τεχνολογίας και νεοφυών επιχειρήσεων σε πρώιμο στάδιο. Στόχος του είναι να στηρίξει νέες startups μέσω χρηματοδότησης, κατά κύριο λόγο σε pre-seed στάδιο ή σε ορισμένες περιπτώσεις seed.

Παράλληλα, αποσκοπεί στο να δημιουργήσει μια νέα φιλοσοφία στο ελληνικό επιχειρηματικό οικοσύστημα, τα Ελληνικά Πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, υποστηρίζοντας την επιχειρηματική αξιοποίηση της έρευνας και τη μεταφορά τεχνολογίας (technology transfer). To Uni.Fund αποσκοπεί στο να συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της υγιούς και καινοτόμου επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, καθώς και στην αξιοποίηση της έρευνας που παράγεται στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα και κατ’ επέκταση στην αλλαγή της κουλτούρας και του τρόπου σκέψης των επιστημόνων και νέων επιχειρηματιών.

Το ενημερωτικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Γ. Καρτάλη 72 (πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο), από τις 6 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ και είναι ανοικτό στο κοινό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου