ΤΟΠΙΚΑ

Επιτέθηκαν σε περιπολικό!

επιτέθηκαν-σε-περιπολικό-453837

Επεισοδιακή εξελίχθηκε η επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς που ξέσπασε γύρω στις 3:30 τα ξημερώματα χθες σε δημοτικό κάδο απορριμμάτων, στη συνοικία των Παλαιών. Κάτω από συνθήκες οι οποίες ερευνώνται από τις αστυνομικές αρχές, ομάδα νεαρών κήρυξε «πόλεμο» σε πυροσβέστες αρχικά και σε αστυνομικούς που έσπευσαν για συνδρομή.
 
Αντικείμενα εκτοξεύθηκαν σε αστυνομικούς, καδρόνι έσπασε τζάμι περιπολικού και η «μάχη» εξελίχθηκε σε κυνηγητό στα στενά της συνοικίας στην προσπάθεια των αστυνομικών να συλλάβουν τους δράστες.
 
Είναι άγνωστο εάν οι νεαροί κινήθηκαν συντονισμένα εναντίον των πυροσβεστών και των αστυνομικών ή εάν μεμονωμένη συμπεριφορά βρήκε στη συνέχεια συμπαραστάτες από άλλους.
 
Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να προκλήθηκε από εμπρησμό, στο πλαίσιο σχεδίου των αγνώστων δραστών να κληθούν αστυνομικοί.
 
Η πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε κάδο στην οδό Φερών με Λαμπράκη. Το πυροσβεστικό όχημα μόλις έλαβε την κλήση έσπευσε για την κατάσβεση. Οι πυροσβέστες ωστόσο βρέθηκαν αντιμέτωποι όχι μόνο με τις φλόγες, αλλά με ένα επιθετικό κλίμα που δημιούργησε εναντίον τους ομάδα νεαρών.
 
Οι πυροσβέστες κυκλώθηκαν από άτομα με περίεργη και απειλητική συμπεριφορά. Το πυροσβεστικό κλιμάκιο ζήτησε τη συνδρομή αστυνομικών.
 
Στη θέα του περιπολικού οι δράστες εξαγριώθηκαν, πετώντας αντικείμενα στους αστυνομικούς. Ακολούθησε «πόλεμος» μεταξύ των δύο πλευρών και κυνηγητό στα στενά της συνοικίας. Οι δράστες όμως κατάφεραν να διαφύγουν της σύλληψης, αφού νωρίτερα εκτόξευσαν κομμάτι ξύλου το οποίο ξήλωσαν από την πλάτη καρέκλας, πάνω στο περιπολικό της αστυνομίας, θρυμματίζοντας το τζάμι στο πίσω μέρος του οχήματος.
 
 
Τρελή πορεία αυτοκινήτου…
Ένα ταυτόχρονο περιστατικό, το οποίο από την αστυνομία δεν συνδέεται με το πρώτο, τάραξε ακόμη περισσότερο την ησυχία της συνοικίας. Σε κατάσταση αμόκ οδηγός αυτοκινήτου ακολούθησε τρελή πορεία στα στενά των Παλαιών, μαρσάροντας και πατώντας ξαφνικά γκάζι, ενώ στους δρόμους βρίσκονταν θαμώνες των καταστημάτων. Διερχόμενος από καταστήματα εκτόξευε μπουκάλια από το παράθυρο του αυτοκινήτου του προς κάθε κατεύθυνση, ενώ παρέσυρε σε πεζόδρομο σόμπες καταστήματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου