ΤΟΠΙΚΑ

Καμία συνεδρίαση επιτροπής για τις αυθαίρετες κατασκευές

καμία-συνεδρίαση-επιτροπής-για-τις-αυ-701693

Ενώ χιλιάδες ιδιοκτήτες αγωνιούν να μεταβιβάσουν τα ακίνητά τους

«Απαράδεκτη η αδιαφορία της κεντρικής διοίκησης και συγκεκριμένα του ΥπουργείουΠεριβάλλοντος και Ενέργειας στο µμείζον θέµα που απασχολεί χιλιάδες πολίτες που βρίσκονται στη διαδικασία τακτοποίησης αυθαίρετων κατασκευών προκειμένου να κάνουν τις µμεταβιβάσεις των ιδιοκτησιών τους εντός του 2018 και να αποφύγουν τις επερχόµενες αυξήσεις µεταβιβάσεων του 2019».

Τα παραπάνω τονίζει ο περιφερειακός σύμβουλος, εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Υ.Π.Ε.Κ.Α. Θεσσαλίας Κώστας Χαλέβας.

Σε δήλωσή του τονίζει ότι παρ’ όλο που υπάρχει υποχρέωση πριν την τακτοποίηση τα σχέδια να ελέγχονται από τις αρμόδιες επιτροπές που έχουν συσταθεί µε την παρ. 5 του άρθρου 125 του Νόµου 4495/17, ωστόσο εδώ και τέσσερις µήνες εξαιτίας της αδιαφορίας της κεντρικής διοίκησης δεν έγινε καµία συνεδρίαση προκειµένου να προωθηθούν από τους αρµόδιους µηχανικούς οι απαιτούµενες τακτοποιήσεις.

Ο ίδιος αποδίδει την καθυστέρηση στο γεγονός ότι ο επίμαχος Νόμος προβλέπει ότι μέχρι την συγκρότηση και έναρξη λειτουργίας της επιτροπής της παραγράφου 3 του άρθρου 116, για τις υπαγωγές του άρθρου αυτού συνεχίζουν να επιλαµβάνονται οι επιτροπές που είχαν συσταθεί σύµφωνα µε το άρθρο 12 του ν.4178/2013. Όμως, η θητεία των εν λόγω
επιτροπών, σε περίπτωση που έχει λήξει, παρατεινόταν έως τις 31.7.2018 µε δυνατότητα εκ νέου παράτασης µετά από απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο κ. Χαλέβας επισημαίνει ότι οι τοπικοί φορείς ανέδειξαν το θέμα, όμως μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κανένα αποτέλεσμα και έτσι δεκάδες φάκελοι έχουν συσσωρευτεί. Καλεί έτσι τον αρμόδιο υπουργό να δώσει λύση, ενώ επισημαίνει ότι αυτό θα συμβεί άμεσα καθώς σε επικοινωνία που είχε με το γραφείο του υπουργού τον διαβεβαίωσαν
ότι θα υπάρξει γρήγορη αντιµετώπιση του θέµατος και επίλυση του προβλήµατος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου