ΤΟΠΙΚΑ

Λαοθάλασσα στην τελετή φωταγώγησης του Βόλου [photos]

λαοθάλασσα-στην-τελετή-φωταγώγησης-τ-701949

Λάμψη, παλμός, ενθουσιασμός, εντυπωσιακή συμμετοχή κόσμου και βεγγαλικά που έκαναν τη νύχτα μέρα πάνω από τη φωτισμένη Αργώ στην παραλία του Βόλου. Η τελετή φωταγώγησης της πόλης τα είχε όλα και από σήμερα το βράδυ εικόνες του γιορτινού Βόλου ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα αποτελώντας προσκλητήριο σε όλους να επισκεφθούν την πόλη για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η Ελένη Φουρέιρα με τον Κωνσταντίνο Αργυρό είναι τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου που πρωταγωνίστησαν στην τελετή έναρξης για το άναμμα των φώτων και μαζί με τον οικοδεσπότη της φαντασμαγορικής βραδιάς δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, τον παγκόσμιο πρωταθλητή του πόλο Σταύρο Μανθογιάννη, τη Μάρω από το βίντεο προβολής των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου και τον μικρό Αχιλλέα και φυσικά τον παρουσιαστή της τελετής, δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο, μέτρησαν αντίστροφα για το άναμμα του εορταστικού διάκοσμου και την έναρξη του πλούσιου προγράμματος των επόμενων 39 ημερών που περιλαμβάνει 181 εκδηλώσεις. Η Ελένη Φουρέιρα που κατέφθασε από τη θάλασσα με σκάφος και ο Κωνσταντίνος Αργυρός που ήρθε από τη γέφυρα του κυματοθραύστη ξεσήκωσαν το κοινό, που κατέκλυσε την παραλία του Βόλου, με τις επιτυχίες τους τις οποίες ερμήνευσαν συνοδευόμενοι από τους μουσικούς της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Βόλου.

Νωρίτερα στο πνεύμα των Χριστουγέννων εισήγαγαν την πόλη 70 δεξιοτέχνες μουσικοί του Βόλου, οι οποίοι με μαέστρο τον Ιωακείμ Μπαλτσαβιά συνόδευσαν μουσικά τη σοπράνο και καθηγήτρια μονωδίας κ. Σύλβια Τσιμπανάκου, το μουσικό σύνολο Voice and Voices, τα 100 παιδιά μέλη της χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Βόλου. Σε κομμάτια που απέδωσε η Συμφωνική Ορχήστρα συνέπραξαν και χορευτικές ομάδες της Σχολής Χορού Break A Move, ενώ συμμετείχε και η μαθήτρια της «Σχολής Χορού Μίτση Λαούδη», αποδίδοντας εντυπωσιακές χορογραφίες.

Ακολούθησε ο καθιερωμένος χριστουγεννιάτικος περίπατος κάτω από τον μπλε ουρανό της Δημητριάδος, με τον δήμαρχο Βόλου Αχ. Μπέο, την Ελένη Φουρέιρα και τον Κωνσταντίνο Αργυρό να κάνουν στάση στο θεματικό περίπτερο «Η Εποχή των Παγετώνων», στη συνέχεια στο ψηλότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο και από εκεί στο Χωριό του Αη – Βασίλη.

Ανακοπή και λιποθυμίες

Δεν έλειψαν όμως και τα δυσάρεστα απρόοπτα στη βραδιά. Ενας άντρας 78 ετών που παρακολουθούσε την τελετή υπέστη ανακοπή και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Βόλου. Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες τόσο των εθελοντών της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων και γιατρού που ήταν στον χώρο της εκδήλωσης όσο και των γιατρών του Αχιλλοπουλείου που επί 45 λεπτά του έκαναν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, δεν άντεξε και εξέπνευσε.

Τρία ακόμη άτομα αισθάνθηκαν δυσφορία λόγω της πολυκοσμίας και λιποθύμησαν, αλλά δέχθηκαν τις φροντίδες μελών της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων που συνέδραμε στη διεξαγωγή της τελετής

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου