ΤΟΠΙΚΑ

Πυλώνας δημόσιας υγείας η «Φλόγα»

πυλώνας-δημόσιας-υγείας-η-φλόγα-702126

Στο τιτάνιο, πολύπλευρο έργο της «Φλόγας», που αποτελεί πλέον πυλώνα δημόσιας υγείας, καλύπτοντας μισθοδοσίες 11 γιατρών και υποδομές δημόσιων νοσοκομείων, που υπό άλλες συνθήκες δεν θα υπήρχαν, αναφέρθηκε η Ντίνα Τριανταφύλλου, εκπρόσωπος των γονέων της Μαγνησίας, στην συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χθες. Παράλληλα ανέφερε ότι το 2018 έχουν διαγνωστεί δύο νέα περιστατικά παιδικού καρκίνου στη Μαγνησία, ενώ 16 παιδιά από την περιοχή νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Με αφορμή τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται για τη στήριξη της «Φλόγας», η υπεύθυνη της Μαγνησίας αναφέρθηκε στη μηδενική, όπως άφησε να διαφανεί, βοήθεια της Πολιτείας, καλώντας την τοπική κοινωνία να συνεχίσει να στηρίζει το έργο ζωής που υλοποιείται.

«Επί της ουσίας έχουμε γίνει πολύ κεντρικός πυλώνας της δημόσιας υγείας και αυτό μας φέρνει σε απόγνωση», είπε η κ. Τριανταφύλλου, αναφερόμενη στα τεράστια ποσά που καλείται να συγκεντρώσει η «Φλόγα», προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών που νοσηλεύονται.

Η κ. Τριανταφύλλου επισήμανε ότι στο διάστημα των πέντε χρόνων που η «Φλόγα» καλύπτει με δικές της δαπάνες, τους μισθούς έντεκα γιατρών στα νοσοκομεία «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού», δεν έγινε ούτε ένας διορισμός των παραπάνω γιατρών, από την Πολιτεία.

«Είναι τρομακτικά δύσκολο να συγκεντρώνουμε κάθε μήνα τεράστια ποσά» είπε η κ. Τριανταφύλλου, η οποία σημείωσε ότι με δυσκολία καλύπτονται τα λειτουργικά έξοδα του γραφείου.

Οι προσπάθειες είναι συνεχείς, με τους γονείς της «Φλόγας», παλιά και νέα μέλη, να πρωτοστατούν στην προσπάθεια στήριξης και συνέχισης του έργου της «Φλόγας». Όπως ανέφερε η ίδια, το ακτινοθεραπευτικό του μικρού Νοσοκομείου που στεγάζεται στο «Αγλαΐα Κυριακού», και αγοράστηκε από την «Φλόγα» με την βοήθεια του ΟΠΑΠ, με δαπάνες ύψους 7 εκατομμυρίων, εξακολουθεί να λειτουργεί χάρη στην προσπάθεια του Συλλόγου, που καλύπτει από το 2005 μέχρι σήμερα και την μισθοδοσία της ακτινοφυσικού.

Τεράστιες δαπάνες

Παραθέτοντας τα αριθμητικά μεγέθη της προσπάθειας κάλυψης των κενών της Πολιτείας, η εκπρόσωπος της «Φλόγας» Μαγνησίας ανέφερε ότι δόθηκε το ποσό των 105.000 ευρώ για την τυποποίηση 5.000 επιπλέον δειγμάτων για την εξεύρεση δοτών μυελού των οστών, ενώ τόνισε ότι για κάθε δείγμα που λαμβάνεται, ο σύλλογος πληρώνει 27 δολάρια.

«Τελευταία, με τον υπέρηχο που αγοράσαμε για το «Αγία Σοφία» και για τον αξονικό που αγοράσαμε, πληρώσαμε επιπλέον 93.000 ευρώ ΦΠΑ, γιατί ούτε το ΦΠΑ μας το εκχωρεί η Πολιτεία» είπε η κ. Τριανταφύλλου.

Μιλώντας για το τεράστιο έργο της «Φλόγας» στον χώρο της δημόσιας υγείας, η εκπρόσωπος των γονέων της Μαγνησίας επισήμανε επιπροσθέτως ότι «χρηματοδοτούμε από την αρχή του 2018 την συμμετοχή της χώρας μας στην διαμόρφωση, διενέργεια και όχι μόνο στην απλή εφαρμογή, των διεθνών συνεργατικών πρωτοκόλλων θεραπείας».

Εξηγώντας τις παραμέτρους της συγκεκριμένης δράσης, ανέφερε ότι για κάθε τύπο καρκίνου απαιτείται διαφορετικό πρωτόκολλο θεραπείας και διαφορετικός συντονιστής γιατρός, ένας για όλη τη χώρα.

«Με αυτό τον τρόπο θα υπάρχει η δυνατότητα άμεσης εξεύρεσης φαρμάκων που είτε δεν είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα είτε απαιτούνται τεράστιες γραφειοκρατικές διαδικασίες για την απόκτησή του, προκειμένου να αποφευχθεί το χάσιμο χρόνου», είπε.

«Κωπηλατώ για τη «Φλόγα»»

Στο μεταξύ, συγκινητική είναι η στήριξη του κόσμου στο τιτάνιο έργο της «Φλόγας», ενώ όπως σημείωσε η κ. Τριανταφύλλου, είναι διαρκές το αίτημα του Συλλόγου, τα παιδιά να ζουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον, έχοντας στην διάθεσή τους όλα τα μέσα που απαιτούνται για την θεραπεία τους.

Εργο αγάπης και στήριξης στην «Φλόγα» είναι οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο Βόλο, το προσεχές διάστημα.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται ο 1ος φιλανθρωπικός μαραθώνιος κωπηλατικού εργόμετρου, που διοργανώνεται το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στον χώρο έξω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, παρουσία μελών της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων. Για τη δράση που διοργανώνεται από το γυμναστήριο Gym Way, Μακρινίτσης 50, στον Μόλο, μίλησε η Αλκηστις Κοσμά, η οποία ανέφερε ότι το «Κωπηλατώ για την «Φλόγα»» έχει κόστος συμμετοχής 3 ευρώ και όλα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, θα δοθούν στην «Φλόγα». Η δράση έχει ως στόχο την δωδεκάωρη, συνεχόμενη κωπηλασία σε κωπηλατικά εργόμετρα, για όλες τις ηλικίες, με την επίβλεψη προπονητών. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο Γυμναστήριο και on line στο www.rowfor floga.gr, ενώ παράλληλα στον χώρο της δράσης θα λειτουργεί μπαζάρ για την ενίσχυση της «Φλόγας».

Χορός όλο… «Φλόγα»

Η δεύτερη εκδήλωση που διοργανώνεται για την ενίσχυση της «Φλόγας», από την Κοινωνική Σχολή Χορού του Δήμου Βόλου, με υπεύθυνη την Γεωργία Μπουδαλάκη, προγραμματίζεται την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στις 18.00 στη Λέσχη Βόλου (Ι. Καρτάλη με Πολυμέρη).

Όπως ανέφερε η κ. Μπουδαλάκη, στην σχολή μπορούν να γραφτούν παιδιά και ενήλικες που πληρούν κοινωνικά κριτήρια και διδάσκονται εντελώς δωρεάν από εθελοντές.

Η χορευτική παράσταση που διοργανώνεται, θα πλαισιωθεί από Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ, λαχειοφόρο υπέρ της αγοράς, πάρτι και χορό, αλλά και καλαίσθητα δώρα που έχουν προσφερθεί, μεταξύ, άλλων, από γνωστά τηλεοπτικά πρόσωπα, που υποστηρίζουν το έργο της «Φλόγας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου