ΤΟΠΙΚΑ

Ο Βόλος θα μαγέψει και φέτος

ο-βόλος-θα-μαγέψει-και-φέτος-702403

Προσκλητήριο συμμετοχής από Ελένη Φουρέιρα και Κων. Αργυρό που θα αποκαλύψουν απόψε τον εορταστικό διάκοσμο της πόλης

Με μία μοναδική τελετή έναρξης, ο Δήμος Βόλου δίνει το έναυσμα του εορτασμού Χριστουγέννων 2018 – Πρωτοχρονιάς 2019. Κορυφαίοι καλλιτέχνες της χώρας, όπως ο μοναδικός Κωνσταντίνος Αργυρός και η δημοφιλής Ελένη Φουρέιρα, ως επίσημοι προσκεκλημένοι θα σημάνουν σήμερα, στις 7 το απόγευμα, μπροστά από την «Αργώ», στην παραλία της πόλης, την έναρξη της μεγαλύτερης γιορτής του χρόνου και θα αποκαλύψουν τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της πόλης (στον οποίο φέτος προστίθεται και το θεματικό πάρκο «Η Εποχή των Παγετώνων»), σε μία τελετή που διοργανώνεται με υψηλά πρότυπα και ποιότητα για να προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία.

Για το μουσικό μέρος της τελετής συμπράττουν 70 δεξιοτέχνες μουσικοί της πόλης του Βόλου, οι οποίοι με μαέστρο τον Ιωακείμ Μπαλτσαβιά θα συνοδεύουν μουσικά τη σοπράνο και καθηγήτρια μονωδίας κ. Σύλβια Τσιμπανάκου, το μουσικό σύνολο Voice and Voices, τα 100 παιδιά μέλη της χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Βόλου. Σε κομμάτια που αποδίδει η Συμφωνική Ορχήστρα συμπράττουν και χορευτικές ομάδες της Σχολής Χορού Break A Move και συμμετέχει μαθήτρια της «Σχολής Χορού Μίτση Λαούδη».

Την αποκάλυψη του φωτεινού διακόσμου της πόλης, του εντυπωσιακού μπλε ουρανού και της επιβλητικής «Αργούς», θα συνοδεύσει μία σειρά εκπλήξεων για τους θεατές της εκδήλωσης, η οποία θα διαρκέσει περίπου 70 λεπτά και θα μεταδοθεί δορυφορικά σε κάθε γωνιά της Γης.

Η ανεπανάληπτη φωταγώγηση θα εμπλουτιστεί με εντυπωσιακά βεγγαλικά που θα φωτίσουν τον ουρανό του Βόλου για να ακολουθήσει χριστουγεννιάτικος περίπατος των αγαπημένων καλλιτεχνών με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου και χριστουγεννιάτικες άμαξες, κατά μήκος της οδού Δημητριάδος προς την «Εποχή των Παγετώνων», το φωτισμένο δέντρο με το έλκηθρο και τελικό προορισμό, το Χωριό του Αη – Βασίλη, μέσα σε έναν μοναδικό χριστουγεννιάτικο φωτισμό.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν 70 μουσικοί, 100 χορωδοί του Δημοτικού Ωδείου, 40 χορευτές, καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου, οι χορογράφοι Κωνσταντίνος Πανόπουλος, Μαρίνα Μιχαηλίδου, Μιχάλης Μιχαηλίδης, ο μαέστρος Ι. Μπαλτσαβιάς, o Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου και συνθέτης Ανδρέας Μιμαίος και η σοπράνο Σ. Τσιμπανάκου, που αποτελούν σημαντικότατο καλλιτεχνικό δυναμικό όχι μόνο της πόλης του Βόλου, αλλά δυναμικό που αντιπροσωπεύει μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη με παρελθόν και μέλλον στον πολιτισμό.

Δορυφορική μετάδοση τελετής

Η φαντασμαγορική τελετή έναρξης των εκδηλώσεων θα μεταδοθεί και μέσω δορυφόρου. Το feed θα ξεκινήσει στις 18.55, ενώ η μετάδοση θα διαρκέσει έως τις εννέα το βράδυ.

Ανοιχτό κάλεσμα από Φουρέιρα – Αργυρό

Ενθουσιασμένοι από τον Βόλο δήλωσαν χθες ο Κωνσταντίνος Αργυρός και η Ελένη Φουρέιρα προσερχόμενοι στο Εκθεσιακό Κέντρο του Βόλου, όπου ο Δήμος παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν τους, ενόψει της σημερινής εκδήλωσης για την υποδοχή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Οι δύο γνωστοί και ιδιαίτερα αγαπητοί τραγουδιστές απεύθυναν προσκλητήριο σε όλους τους Βολιώτες να βρίσκονται σήμερα στην παραλία του Βόλου «για να συμμετέχουμε όλοι μαζί σε αυτή τη μεγάλη γιορτή αγάπης» όπως είπαν οι δυο τους.

Κωνσταντίνος Αργυρός και Ελένη Φουρέιρα έδωσαν συγχαρητήρια στη δημοτική αρχή και τον δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο για την πολύ όμορφη και εορταστική εικόνα που παρουσιάζει ο Βόλος απ΄ άκρη σ’ άκρη και εξήραν τη δημιουργικότητα όλων των ανθρώπων που συντέλεσαν στο τελικό αποτέλεσμα.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Βόλου, εμφανώς ικανοποιημένος συνοδεύοντας τους δύο καλλιτέχνες στη δεξίωση, επισήμανε ότι ο Βόλος και αυτά τα Χριστούγεννα έχει καταστεί πόλη – προορισμός, συμφωνώντας με τους δύο καλλιτέχνες πως «είμαστε έτοιμοι για μία φαντασμαγορική τελετή».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου