ΤΟΠΙΚΑ

Σημαντικές παρεμβάσεις στο Δήμο Ιωλκού

σημαντικές-παρεμβάσεις-στο-δήμο-ιωλκ-851206

Τρεις σημαντικές παρεμβάσεις, οι οποίες πρόκειται να βελτιώσουν την καθημερινή ζωή των πολιτών, αποφάσισε να υλοποιήσει η Δημοτική Αρχή Ιωλκού.
Συγκεκριμένα στην χθεσινή Δημαρχιακή Επιτροπή αποφασίστηκε να υλοποιηθούν έργα που αφορούν στην ποιότητα του νερού ύδρευσης, αλλά και στην ποσότητα του νερού άρδευσης, έργα αντιπλημμυρικά, καθώς και παρεμβάσεις υποδομών και αναπλάσεων περιοχών του Δήμου.
Στα έργα άρδευσης περιλαμβάνονται παρεμβάσεις, οι οποίες θα δίνουν τη δυνατότητα να αξιοποιούνται καλύτερα οι ποσότητες του αρδευτικού νερού, ώστε να εξοικονομείται περισσότερο για ύδρευση, καθώς οι πηγές είναι κοινές και για τα δύο δίκτυα.
Το δίκτυο ύδρευσης, το οποίο αντιμετωπίζει μια σειρά προβλήματα, καθώς έχουν γίνει κακοτεχνίες και υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε υδρομετρητές, απαιτεί μια σειρά εργασίες για να αποδώσει τα μέγιστα.
Έτσι η Δημαρχιακή Επιτροπή αποφάσισε να δώσει ιδιαίτερο βάρος στην αποκατάσταση των πηγών ύδρευσης και να αναθέσει εργολαβίες που θα βελτιώσουν το δίκτυο και θα κάνουν καλύτερη την κυκλοφορία σ’ αυτό, αφού παρατηρήθηκε πως την προηγούμενη περίοδο υπήρχε πρόβλημα, ενώ το νερό αφθονούσε.
Παράλληλα, θα προστεθούν στο δίκτυο μειωτές πίεσης, καθώς και υδρομετρητές.
Στόχος των έργων που αφορούν στο νερό, προϋπολογισμού περίπου 40.000 ευρώ, είναι η αναβάθμιση της καθημερινής ποιότητας ζωής των πολιτών του Δήμου Ιωλκού.
Η δεύτερη παρέμβαση που αποφάσισε η Δημαρχιακή Επιτροπή αφορά στην αποκατάσταση των ζημιών από τη θεομηνία του περασμένου Οκτωβρίου, αλλά και τη δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων σε όλες τις περιοχές του Δήμου, ώστε να μην ξαναπαρουσιαστούν τέτοια προβλήματα.
Τα έργα αυτά είναι προϋπολογισμού περίπου 30.000 ευρώ.
Η τρίτη παρέμβαση αφορά σε αναπλάσεις περιοχών του Δήμου με τη δημιουργία παραδοσιακών καλντεριμιών κλπ., καθώς και στην αναμόρφωση του Δημοτικού Καταστήματος στον Προφήτη Ηλία, ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών.
Παράλληλα, στο πλαίσιο των αναπλάσεων ανατέθηκαν και έργα διαμόρφωσης χώρων στάθμευσης, οι οποίοι λείπουν από το Δήμο.
Τα έργα των αναπλάσεων και της αναμόρφωσης του Δημοτικού Καταστήματος είναι προϋπολογισμού 50.000 ευρώ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου