ΤΟΠΙΚΑ

Ανοίγει αγκαλιά το Ορφανοτροφείο Βόλου για το 4χρονο παιδί –«αγρίμι»

ανοίγει-αγκαλιά-το-ορφανοτροφείο-βόλ-702708

Αμεση η αντίδραση της διεύθυνσης του ιδρύματος μετά τα δημοσιεύματα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για την υπό εξέλιξη έρευνα

Την αγκαλιά του για να προσφέρει στο 4χρονο παιδί – «αγρίμι» ό,τι έχει στερηθεί έως σήμερα στη ζωή του ανοίγει το Ορφανοτροφείο Βόλου. Η διεύθυνση του ιδρύματος, που συγκλονισμένη παρακολουθεί μέσα από τα δημοσιεύματα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ το δράμα που βιώνει το 4χρονο παιδί σε ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον και άθλιες συνθήκες διαβίωσης, αντέδρασε άμεσα δηλώνοντας την πρόθεση να γίνει η ίδια «οικογένεια» για τον μικρούλη που φέρεται να ζει παραμελημένος σε σπίτι – ερείπιο.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σε επιστολή του προς τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, που αποκάλυψε το δράμα του 4χρονου παιδιού, ο πρόεδρος του Ορφανοτροφείου Βόλου, κ. Κ. Θεοδώρου αναφέρει: «Με αφορμή την δημοσίευση που κοινοποιήθηκε στην φερέγγυα εφημερίδα σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Ορφανοτροφείο Βόλου το οποίο φιλοξενεί ανήλικα παιδιά κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης, ανοίγει την αγκαλιά του για να φιλοξενήσει το 4χρονο αγοράκι προκειμένου να του παρέχει ένα ήρεμο περιβάλλον γεμάτο στοργή, αγάπη και φροντίδα. Οι 20 αγκαλιές των φιλοξενούμενων παιδιών θα επισκιάσουν τον πόνο της ψυχής του και θα δώσουν στην καθημερινότητά του ζωντάνια, χαμόγελα και «χρώμα».

Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδώρου, ο ίδιος δεν έχει έρθει σε επαφή με τις Εισαγγελικές Αρχές, σε κάθε περίπτωση όμως δηλώνει την πρόθεση του ιδρύματος να παρέχει στέγη και φροντίδα στο 4χρονο παιδί που ζει το δικό του δράμα.

Προς το παρόν πάντως καμία διαδικασία δεν μπορεί να κινηθεί αν δεν ολοκληρωθεί η έρευνα που διέταξε η Εισαγγελία Βόλου, μετά από ανώνυμη καταγγελία που της κοινοποιήθηκε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί η έκθεση για τον 4χρονο για τον οποίο όσοι γνωρίζουν τις συνθήκες διαβίωσής του επισημαίνουν ότι θα πρέπει «να φύγει για να σωθεί».

Το παιδί ζει παραμελημένο από τους δύο γονείς του, τον παππού του και τον νεαρής ηλικίας θείο του σε ένα σπίτι – ερείπιο. Το σπίτι που καλείται να στεγάσει τα πέντε μέλη ανάμεσα στα οποία και το τετράχρονο είναι σχεδόν γκρεμισμένο, δεν υπάρχει μπάνιο ούτε καν τουαλέτα. Παρά την ηλικία του και το γεγονός ότι πηγαίνει παιδικό σταθμό, το παιδάκι δεν μιλά καν ενώ εκδηλώνει βίαιη συμπεριφορά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου