Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά: Εντός Δεκεμβρίου τα αναδρομικά των ένστολων

Τελευταία ενημέρωση: 2018-11-29, 10:43:15
Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά: Εντός Δεκεμβρίου τα αναδρομικά των ένστολων

«Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε», δήλωσε κατά την επίσκεψή της στην 111 Πτέρυγα Μάχης Νέας Αγχιάλου

 

Μέσα στον Δεκέμβριο θα καταβληθούν τα αναδρομικά στους ένστολους διαβεβαίωσε η υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά κατά την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι στην αεροπορική βάση της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Ν. Αγχίαλο. «Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε ώστε ανεπηρέαστοι να επιτελούν το υψηλό τους καθήκον στην υπηρεσία της πατρίδας», δήλωσε η κ. Κόλλια – Τσαρουχά, η οποία νωρίτερα επισκέφθηκε την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών στον Βόλο, την 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού και το 307 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσεως, συνοδευόμενη από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε «γίνονται προσπάθειες όχι μόνο με την επιστροφή αναδρομικών, αλλά και με τη δημιουργία κατοικιών με χαμηλότερο μίσθωμα, με τις κατασκηνώσεις, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Όλη αυτή η κοινωνική μέριμνα είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε προς τα στελέχη και τους στρατευμένους», υπογράμμισε, διευκρινίζοντας ότι η καταβολή των αναδρομικών θα γίνει εντός του Δεκεμβρίου. Σημειώνεται ότι το συνολικό κόστος της επιστροφής των αναδρομικών στους εν ενεργεία και αποστράτους των ειδικών μισθολογίων ανέρχεται στο 1,4 δισ. ευρώ. Τα μεικτά ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι αρχίζουν από 1.400 και υπερβαίνουν ακόμη και τα 21.000 ευρώ.

Θολό το τοπίο για τους λοχίες

«Θολό» παραμένει το τοπίο για την καταβολή των αναδρομικών στους ένστολους με τον βαθμό του λοχία, οι οποίοι εξαιτίας λάθους υπολογισμού κινδυνεύουν αντί να λάβουν αναδρομικά να κληθούν να επιστρέψουν χρήματα. Το θέμα ανέδειξε προ ημερών, και έλαβε πανελλαδικές διαστάσεις, ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, επισημαίνοντας ότι «ο πυρήνας του λάθους εντοπίζεται στο γεγονός ότι ο υπολογισμός της επιστροφής των αναδρομικών γίνεται με βασικό μισθό για τον βαθμό του λοχία τα 683 ευρώ και όχι τα 718 ευρώ όπως ισχύει, με δύο μάλιστα νόμους της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, η οποία είχε νομοθετήσει αυξήσεις ειδικά για τα συγκεκριμένα χαμηλόβαθμα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων».

Ερωτηθείσα για το θέμα από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η υφυπουργός ανέφερε ότι δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή της κι ότι θα το εξετάσει.

«Ευτυχές γεγονός η φιλοξενία Αμερικανών πεζοναυτών»

Από την επίσκεψή της στις τρεις μονάδες, η υφυπουργός Εθνικής Αμυνας δήλωσε εντυπωσιασμένη από το έργο που γίνεται.

Η ίδια μάλιστα χαρακτήρισε ευτυχές γεγονός την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού. «Είναι ευτυχές γεγονός ότι φιλοξενούμε και Αμερικανούς πεζοναύτες που εκπαιδεύονται εδώ. Επέλεξαν τη χώρα μας και είναι πολύ σημαντικό, γιατί αυτό αναδεικνύει την υψηλή στρατιωτική ετοιμότητα της Ελλάδας και πόσο καλά μπορεί να συνεργαστεί στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα για τα σενάρια περί δημιουργίας βάσεων στην περιοχή τόνισε: «Προφανώς τώρα δεν είναι αυτό, υπό την έννοια ότι υπάρχει μια καλή συνεργασία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Οι ίδιοι επέλεξαν να κάνουν εδώ την εξάσκησή τους, γιατί βρήκαν πρόσφορο έδαφος τόσο από πλευράς του αξιόμαχου, όσο και από πλευράς μορφολογικών συνθηκών, που τους βοηθούν να έχουν καλύτερη άσκηση. Είναι επιλογή του αμερικανικού στρατού. Όλα τα υπόλοιπα είναι συζητήσεις».

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
5
=