ΤΟΠΙΚΑ

Νέα χιονόπτωση αναμένεται στο Πήλιο

νέα-χιονόπτωση-αναμένεται-στο-πήλιο-703767

Το πανελλήνιο ενδιαφέρον μονοπωλεί η «Πηνελόπη», το κύμα κακοκαιρίας που έκανε αισθητή την παρουσία του τα τελευταία 24ωρα και αναμένεται να φέρει νέα φαινόμενα χιονόπτωσης στο Πήλιο, το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή.

Κατά τα λοιπά, το σκηνικό του καιρού στη Μαγνησία παραπέμπει σε φθινοπωρινή εικόνα, χωρίς έντονα φαινόμενα, που δεν εμπνέουν ανησυχία, όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Νίκος Καντερές, πρώην διευθυντής της Υπηρεσίας Πρόγνωσης της ΕΜΥ.

Περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά του καιρού που θα επικρατήσει τις επόμενες μέρες, ο ίδιος υπογράμμισε ότι μέχρι σήμερα Τετάρτη θα σημειωθούν κατά τόπους βροχές στη Μαγνησία, με διαστήματα χωρίς βροχή, ενώ οι νοτιάδες που πνέουν έχουν ανεβάσει τους δείκτες του υδραργύρου σε υψηλά, για την εποχή, επίπεδα.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι δεν θα είναι έντονα τα φαινόμενα στη Μαγνησία, ενώ προσέθεσε ότι από σήμερα το βράδυ και κυρίως αύριο Πέμπτη θα πέσει αισθητά η θερμοκρασία κατά πέντε έως επτά βαθμούς τουλάχιστον, ενώ αναμένεται χιονόπτωση στα ορεινά την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Καντερέ, τα φαινόμενα σιγά – σιγά θα εξασθενήσουν και το Σαββατοκύριακο θα επικρατεί ηλιοφάνεια και θα σημειωθεί άνοδος της θερμοκρασίας στη Μαγνησία.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου