ΤΟΠΙΚΑ

Στα «πορτοκαλί» το Δημαρχείο Βόλου

στα-πορτοκαλί-το-δημαρχείο-βόλου-704006

Στο χρώμα της παγκόσμιας καμπάνιας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, το πορτοκαλί, φωταγωγήθηκε προχθές συμβολικά το Δημαρχείο Βόλου.

Με κεντρικό μήνυμα «πες όχι στη βία» ο Α’ Σοροπτιμιστικός Ομιλος Βόλου, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας και το Τμήμα Ισότητας των Φύλων του Δήμου Βόλου στήριξαν την πρωτοβουλία ενημέρωσης και αφύπνισης του κοινού της πόλης για την πρόληψη και εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Με δήλωσή του ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος τάχθηκε κατά της βίας, ανεξαρτήτως μορφής, απέναντι στις γυναίκες και τόνισε ότι είναι αδιανόητο «έστω για μια μέρα ή ένα λεπτό κάποιος να φερθεί βίαια απέναντι στο γυναικείο φύλο». Παράλληλα υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί να υπάρχει λόγος ύπαρξης χωρίς τη γυναικεία συντροφιά, ύπαρξη και καθημερινότητα» και δήλωσε: «Είμαι ενάντια σε κάθε μορφή βίας απέναντι στο γυναικείο φύλο».

Οι σοροπτιμίστριες του Α΄ Ομίλου Βόλου υποστηρίζουν αυτή την πρωτοβουλία, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και κάνουν δράση το φετινό θέμα της καμπάνιας «Orange the world». Στόχος της δράσης είναι οι γυναίκες που έχουν υποστεί κακοποίηση και βία να ενθαρρυνθούν να τις κοινοποιήσουν, έτσι ώστε να λάβουν μέσω της συνηγορίας την απαραίτητη βοήθεια.

Η πρόεδρος του Α’ Σοροπτιμιστικού Ομιλου Βόλου, Ευαγγελία Γκόλια, επισήμανε από την πλευρά της ότι «φωτίσαμε το Δημαρχείο Βόλου πορτοκαλί. Και αυτό γιατί το πορτοκαλί χρώμα παγκοσμίως είναι γνωστό ότι συμβολίζει τον αγώνα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών».

Τα μέλη του Σοροπτιμιστικού Ομίλου συμμετείχαν κρατώντας πλακάτ κατά της βίας, προτρέποντας τις γυναίκες που είναι θύματα κακοποίησης να σπάσουν τη σιωπή τους. «Θεωρώ ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα σφραγισμένα στόματα που οφείλονται στον φόβο, την ντροπή ή τις αντιλήψεις που υπάρχουν για τη θέση της γυναίκας», είπε η Αθηνά Κωστίκα.

Η συγκεκριμένη δράση εντασσόταν στο δεκαπενθήμερο ακτιβιστικών δράσεων που προτάθηκε από τη Σοροπτιμιστική Ενωση Ελλάδος, από την 25η Νοεμβρίου που είναι ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών μέχρι και τη 10η Δεκεμβρίου, που είναι η μέρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του παγκόσμιου Σοροπτιμισμού.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου