ΤΟΠΙΚΑ

Τελευταίες πινελιές πριν την φωταγώγηση του Βόλου

τελευταίες-πινελιές-πριν-την-φωταγώγ-704151

Κωνσταντίνος Αργυρός και Ελένη Φουρέιρα ανάβουν τα φώτα – Μπήκαν χθες στην Ερμού οι εντυπωσιακές τρίμετρες γιορτινές φιγούρες

Τελευταίες πινελιές χθες στον γιορτινό διάκοσμο στον Βόλο, πριν το αυριανό επίσημο άνοιγμα της αυλαίας των εορταστικών εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα 2018 – Πρωτοχρονιά 2019. Συνεργεία του Δήμου Βόλου εργάζονται πυρετωδώς για την έναρξη των εκδηλώσεων που θα γίνει αύριο Πέμπτη στις 7 το απόγευμα στην παραλία του Βόλου, μπροστά από τη φωτισμένη «Αργώ», με τον Κωνσταντίνο Αργυρό και την Ελένη Φουρέιρα να ανάβουν τα φώτα.

Κατά μήκος της εμπορικής αγοράς του Βόλου από τον Αγιο Νικόλαο έως και τη συμβολή της Ερμού με Ιωλκού θέση πήραν χθες το μεσημέρι οι γιορτινές τρίμετρες εντυπωσιακές φιγούρες που κατασκευάστηκαν στο ανοιχτό εργαστήρι που στήθηκε το προηγούμενο διάστημα στο ισόγειο του Μεταξουργείου και οι οποίες απεικονίζουν ένα ξωτικό μαζί με έναν τάρανδο, έναν Αη – Βασίλη μαζί με το ξωτικό του, έναν βιολιστή που σηματοδοτεί τον παλιό χρόνο με το ρολόι να είναι δείχνει δώδεκα παρά πέντε τα μεσάνυχτα και έναν χιονάνθρωπο.

Η «ζωντανή» φάτνη του Αγιου Νικολάου υποδέχθηκε τα πρώτα ζωάκια, ένα πόνι και προβατάκια που αμέσως τράβηξαν τα βλέμματα των περαστικών, ενώ με εντατικούς ρυθμούς εργάζονται τα συνεργεία τόσο για το στήσιμο της εξέδρας στην παραλία όπου θα γίνει η κεντρική εναρκτήρια εκδήλωση, όσο και για την ολοκλήρωση του θεματικού πάρκου «Η Εποχή των Παγετώνων» στην πλατεία Πανεπιστημίου.

Ο εντυπωσιακός μπλε ουρανός είναι έτοιμος να φωτίσει Ιάσονος, Δημητριάδος, Σπυρίδη, Αγίου Νικολάου, Γκλαβάνη, Κουμουνδούρου και Γρηγορίου Λαμπράκη, οι φωτισμένες μπάλες τοποθετήθηκαν στην Ερμού, το ψηλότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο και μαζί ο ιπτάμενος Αη – Βασίλης δεσπόζει στο τρίγωνο Δημητριάδος, Λεωφ. Ειρήνης και Ιάσονος, ενώ έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του είναι και το Χωριό του Αη – Βασίλη στην πλατεία Ρήγα Φεραίου όπου θα λειτουργήσει και παγοδρόμιο.

Η μαγική τελετή έναρξης των γιορτινών εκδηλώσεων θα ξεκινήσει στις 7 αύριο το απόγευμα στην παραλία του Βόλου. Κορυφαίοι καλλιτέχνες της χώρας, όπως ο μοναδικός Κωνσταντίνος Αργυρός και η δημοφιλής Ελένη Φουρέιρα, ως επίτιμοι προσκεκλημένοι θα σημάνουν την έναρξη της μεγαλύτερης γιορτής του χρόνου και θα αποκαλύψουν τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της πόλης, σε μία τελετή που διοργανώνεται με υψηλά πρότυπα και ποιότητα για να προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία.

Την αποκάλυψη του φωτεινού διακόσμου της πόλης, του εντυπωσιακού μπλε ουρανού και της επιβλητικής «Αργούς», θα συνοδεύσει μία σειρά εκπλήξεων για τους θεατές της εκδήλωσης, η οποία θα διαρκέσει περίπου 70 λεπτά και θα μεταδοθεί δορυφορικά σε κάθε γωνιά της Γης.

Η ανεπανάληπτη φωταγώγηση θα εμπλουτιστεί με εντυπωσιακά βεγγαλικά που θα φωτίσουν τον ουρανό του Βόλου για να ακολουθήσει ο χριστουγεννιάτικος περίπατος των αγαπημένων καλλιτεχνών με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου και χριστουγεννιάτικες άμαξες, κατά μήκος της οδού Δημητριάδος προς την «Εποχή των Παγετώνων», το φωτισμένο δέντρο με το έλκηθρο και τελικό προορισμό το Χωριό του Αη – Βασίλη, μέσα σε έναν μοναδικό χριστουγεννιάτικο φωτισμό.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν 70 μουσικοί, 100 χορωδοί του Δημοτικού Ωδείου, 40 χορευτές, καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου, οι χορογράφοι Κωνσταντίνος Πανόπουλος, Μαρίνα Μιχαηλίδου, Μιχάλης Μιχαηλίδης, ο μαέστρος Ι. Μπαλτσαβιάς, o διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου και συνθέτης Ανδρέας Μιμαίος και η σοπράνο Σ. Τσιμπανάκου, που αποτελούν σημαντικότατο καλλιτεχνικό δυναμικό όχι μόνο της πόλης του Βόλου, αλλά δυναμικό που αντιπροσωπεύει μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη με παρελθόν και μέλλον στον πολιτισμό.

Αλλαγή δρομολογίων

Με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας αύριο Πέμπτη 29 Νοεμβρίου και κατά τις ώρες 5:30μ.μ. έως 11:00μ.μ. θα ισχύει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε όλο το κέντρο της πόλης (Ιάσονος, Δημητριάδος, Φιλελλήνων, Σπυρίδη, Ελ. Βενιζέλου, Π. Μελά, Ροζού, Αθ. Διάκου, Γρ. Λαμπράκη, 2ας Νοεμβρίου), λόγω πραγματοποίησης της τελετής φωταγώγησης της πόλης του Βόλου, στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εορταστικών εκδηλώσεων, καθώς και της συγκέντρωσης πλήθους ατόμων.

Κατ’ εξαίρεση τα αστικά λεωφορεία, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, θα μπορούν να διέρχονται από το κέντρο της πόλης σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια των προγραμματισμένων εκδηλώσεων.

Για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών – συμπολιτών που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, η «Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου Α.Ε.» θα πραγματοποιεί πιο συχνά από τα προκαθορισμένα δρομολόγια και τα τελευταία δρομολόγια των αστικών γραμμών Νο 1, Νο 3, Νο 4 και Νο 5 θα πραγματοποιηθούν στις 11:00μ.μ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου