ΤΟΠΙΚΑ

Αποφυλακίστηκε η πρώην καθαρίστρια του Δήμου Βόλου [photos]

αποφυλακίστηκε-η-πρώην-καθαρίστρια-τ-704359

Σε χειροκροτήματα ξέσπασε το ακροατήριο στο άκουσμα της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας που έκρινε σήμερα την αίτηση αναστολής της ποινής της πρώην καθαρίστριας του Δήμου Βόλου.

Η αίτηση έγινε δεκτή από το Δικαστήριο μέχρι την απόφαση του Αρείου Πάγου, γεγονός που σημαίνει ότι η αποφυλάκιση της 53χρονης θα γίνει άμεσα.

Η Πρόεδρος της έδρας τόνισε πως ο Νόμος δίνει τη δυνατότητα αναστολής της ποινής και πως αρμόδιο Δικαστήριο για να λύσει την υπόθεση της 53χρονης είναι ο Αρειος Πάγος.

Παρόντες σήμερα στο Εφετείο για να στηρίξουν την πρώην καθαρίστρια ήταν η κόρη, η πεθερά της, η πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος και συναδέλφισσές της.

Την ικανοποίησή τους για την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας εξέφρασαν τόσο ο δικηγόρος της καθαρίστριας, όσο και η κόρη της.

O συνήγορος υπεράσπισης, δικηγόρος Βόλου, Γιώργος Σινέλης, δήλωσε αισιόδοξος ότι και ο Αρειος Πάγος θα κάνει δεκτή και την αναίρεση που έχει ασκηθεί.

Επεσήμανε ακόμη ότι «κατά την άποψη του ίδιου δεν υφίσταται απάτη, καθώς έχει παραγραφεί, αφού τελέσθηκε εν έτη 1997 και δεν είναι δυνατό να τελείται η απάτη δια παραλήψεως». Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα της πλαστογράφησης, υποστήριξε ότι «H νόθευση εγγράφου αφορούσε το πλαστό πτυχίο, δηλαδή κατηγορήθηκε ότι την 5η δημοτικού την έκανε ΣΤ’ δημοτικού, αλλά παρείχε τις υπηρεσίες της. Και κατά την άποψή μου, υπήρξε ισάξια αντιπαροχή στις υπηρεσίες και αυτό δεν επηρέασε την παροχή της υπηρεσίας, καθώς ήταν καθαρίστρια. Αρα δεν έπαιζε κανένα ρόλο η 5η ή η ΣΤ’ δημοτικού στην παροχή της υπηρεσίας».

Η κόρης της καθαρίστριας, Νίκη Τσιαντάκη, δήλωσε ευχαριστημένη από την απόφαση του δικαστηρίου. Ευχαρίστησε τον κόσμο που συμπαραστάθηκε στην οικογένειά της και είπε πως ανυπομονεί να δει από κοντά τη μητέρα της.

Λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι, η 53χρονη πρώην καθαρίστρια, μετά την επιστροφή της στις φυλακές της Θήβας, σύμφωνα με την απόφαση του ελήφθη το πρωί από το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας πήρε το αποφυλακιστήριό της, αφέθηκε ελεύθερη και επιστρέφει στην οικογένειά της στον Βόλο.

Υπενθυμίζεται ότι, η 53χρονη, που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 15ετή ποινή φυλάκισης επειδή παραποίησε το απολυτήριο Δημοτικού για μία τάξη προκειμένου να βρει δουλειά και είναι προφυλακισμένη στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θηβών.

Η υπόθεση που αναδείχθηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και δημιούργησε σάλο σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ προκάλεσε και την διπλή παρέμβαση του Αρείου Πάγου, τόσο ως προς τον έλεγχο της απόφασης όσο και ως προς την επίσπευση της συζήτησης της αναστολής εκτέλεσης της ποινής στο δικαστήριο.

Το Σωματείο Καθαριστριών -Καθαριστών Ν. Μαγνησίας

Με αφορμή την σημερινή απόφαση του Εφετείου από το Σωματείο Καθαριστριών -Καθαριστών Ν. Μαγνησίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: “Η σημερινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας για την αναίρεση της ποινής για την συνάδελφό μας καθαρίστρια που θα παραμείνει ελεύθερη μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση από τον Άρειο Πάγο είναι το αποτέλεσμα του αγώνα των σωματείων, των μαζικών φορέων.

Από την ημέρα που καταδικάστηκε σε 10ετή φυλάκιση ξεκίνησαν με τις παρεμβάσεις τους, με τις ανακοινώσεις τους στο τύπο για να γίνει γνωστό στην κοινωνία απερίφραστα η άδικη απόφαση της «δικαιοσύνης» εναντίον της συναδέλφου μας καθαρίστριας από το Βόλο με απαίτηση την άμεση αποφυλάκισή της και την αναίρεση της ποινής, επισημαίνοντας ότι δεν είναι έγκλημα να εργάζεται κάποιος για να ζήσει και μάλιστα όταν αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες. Γιατί δεν είναι έγκλημα ο αγώνας για επιβίωση ενός φτωχού ανθρώπου σε ένα σύστημα όπου νόμιμα και παράνομα κλέβονται δεκάδες δισεκατομμύρια, όπου νόμιμα και παράνομα φυσικά πρόσωπα και επιχειρηματικοί όμιλοι πλουτίζουν σε βάρος του λαού και κανείς τους δεν πήγε ούτε μια ώρα φυλακή.

Η πρώτη απαίτηση των σωματείων και φορέων πραγματοποιήθηκε και τώρα ξεκινάμε για την έμπρακτη συμπαράσταση στην συνάδελφο μας και στην οικογένεια της ζητώντας την άμεση αποκατάσταση στη εργασία της, στα ασφαλιστικά δικαιώματα που αφαιρέθηκαν και να επιστραφούν όλα τα δεδουλευμένα ένσημα της για να έχει βάση αυτών ασφαλιστική κάλυψη για την ίδια και για τα παιδιά της.

Ζητάμε άμεση την πρόσληψη της επειδή επί μια 20ετία προσέφερε συνειδητά τις υπηρεσίες σε παιδικό σταθμό του Δήμου Βόλου, προσέφερε εργασία και πληρωνόταν γι’ αυτή. Δεν έκλεψε! Δεν καταχράστηκε τα δημόσια χρήματα! Τα δούλεψε! Για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις οικογενειακές της ανάγκες.

Καλούμε τα σωματεία, τους φορείς να παλέψουν με όλες τους δυνάμεις για την πλήρη αποκατάσταση της συναδέλφου μας και να συνεχίσουμε των αγώνα μας κατά του βαρβάρου καπιταλιστικού συστήματος που γεννά τέτοιες απάνθρωπες αδικίες και να μην βρεθεί κανένας εργαζόμενος στην φτώχεια και στην ανέχεια για να αναζητεί απελπισμένα τρόπο για να ζήσει”.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας

Από το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Μετά το κύμα πρωτοφανούς συμπαράστασης που ξεσήκωσαν τα ταξικά σωματεία, ανεστάλη η κατάφωρη αδικία εναντίον της συναδέλφισσά μας καθαρίστριας, που καταδικάστηκε σε δεκαετή φυλάκιση επειδή είχε ανάγκη να δουλεύει για να μπορεί να ζήσει την οικογένειά της. Όταν νόμιμα και παράνομα σ’ αυτό το σύστημα κλέβονται δισεκατομμύρια, όταν κάποιοι πλουτίζουν από την εκμετάλλευση του λαού και κανείς τους δεν πήγε ούτε μια ώρα φυλακή, δεν είναι έγκλημα ο αγώνας για επιβίωση ενός φτωχού ανθρώπου.

Το μήνυμα που στείλαμε ήταν σαφές, όπως και τα συμπεράσματα που προέκυψαν:

Κανείς αγώνας δεν πάει χαμένος! Η ταξική αλληλεγγύη όπλο στην πάλη μας ενάντια στην εκμετάλλευση και την καπιταλιστική βαρβαρότητα!

Το πρώτο βήμα έγινε! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας να επανέλθει στην εργασία της με αναίρεση της ποινής της και αναγνώριση τωνεργασιακών και ασφαλιστικώνδεδουλευμένων της.

Καλούμε τα σωματεία, τους φορείς να παλέψουν με όλες τους δυνάμεις για την πλήρη αποκατάσταση της συναδέλφου μας. Ταυτόχρονα να αναπτύξουν την ταξική αλληλεγγύη και να συνεχίσουν των αγώνα ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά τέτοιες απάνθρωπες αδικίες, ώστε κανένας εργαζόμενος να μην υποφέρει από την φτώχεια και στην ανέχεια”.

Σχετικά άρθρα:

Η 53χρονη καθαρίστρια «σπάει» τη σιωπή της και μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

Σπαρακτική η δημόσια «απολογία» της πρώην καθαρίστριας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου