ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτης σε σπείρα ληστών που συγκέντρωνε χρυσό

βολιώτης-σε-σπείρα-ληστών-που-συγκέντ-704369

Ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για την εξάρθρωση σπείρας που διέπραττε ληστείες με τη συνεργασία ενεχυροδανειστηρίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας για οργανωμένο έγκλημα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, με σύλληψη και στον Βόλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες μέρες αναμένονται να γίνουν και επίσημες ανακοινώσεις. Η επιχείρηση είναι πολύ πιθανό να συνδέεται με τις έρευνες ανά την Ελλάδα για την εξάρθρωση μεγάλης σπείρας που διέπραττε σε ληστείες με τη συνεργασία γνωστού ενεχυροδανειστηρίου και ίσως η σύλληψη να έγινε σε αυτό το πλαίσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής προχώρησαν χθες με απόλυτη μυστικότητα στη σύλληψη ενός Βολιώτη. Η σύλληψή του έγινε για αδίκημα ιδιαίτερης φύσης για το οποίο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία πληροφορία καθώς η Ελληνική Αστυνομία κινείται με απόλυτη μυστικότητα.

Συγκεκριμένα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικά μετά από κατ’ οίκον έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού με απόλυτη διακριτικότητα καθώς η επιχείρηση βρίσκεται υπό πλήρη εξέλιξη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής επισκέφτηκαν οι ίδιοι την πόλη του Βόλου χθες και συνδρομή του δικαστικού λειτουργού προχώρησαν στη σύλληψη λειτουργώντας ανεξάρτητα από τις άλλες αστυνομικές υπηρεσίες της Μαγνησίας όπως είθισται σε ευρείας κλίμακας αστυνομικές επιχειρήσεις για οργανωμένο έγκλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η σύλληψη του Βολιώτη εκτιμάται ότι δεν πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο έκδοσης κάποιου εντάλματος σύλληψης, ούτε κάποιας καταδικαστικής απόφασης. Το πιο πιθανό εκτιμάται ότι έγινε στο πλαίσιο εξάρθρωσης σπείρας που διέπραττε κλοπές ή διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Η σύλληψη συμπίπτει με τις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής στο πλαίσιο εξάρθρωσης σπείρας που διέπραττε ληστείες σε συνεργασία με γνωστό ενεχυροδανειστήριο.

Η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής βρίσκεται σε εξέλιξη σε πολλά μέρη της Ελλάδας σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίοιυ.

Να επισημανθεί ότι οι δύο Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας είχαν προχωρήσει το 2016 και στην εξάρθρωση του μεγάλου κυκλώματος των Ρομά που είχαν προχωρήσει σε περισσότερες από 500 επιδρομές σε σπίτια της Αθήνα.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της υπόθεσης οι δράστες φέρονται να προχωρούσαν σε ληστείες με γνωστό ενεχυροδανειστήριο που αποδεχόταν τα κλοπιμαία.

Εντούτοις περισσότερα στοιχεία δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά.

Τις επόμενες μέρες αναμένονται και επίσημες ανακοινώσεις από την Ελληνική Αστυνομία.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου