ΤΟΠΙΚΑ

ΣΥΡΙΖΑ για Επιτροπή Πολιτών: Να απομονωθεί αυτή η φαιδρή ομάδα

συριζα-για-επιτροπή-πολιτών-να-απομον-704570

“Καλούμε τα άλλα δημοκρατικά κόμματα, τις δημοτικές κινήσεις, όλους τους φορείς της κοινωνίας των πολιτών του Βόλου να καταδικάσουν αυτές τις άθλιες πρακτικές και να απομονώσουν αυτή την φαιδρή ομάδα στον μόνο χώρο που της αξίζει: Αυτόν του γραφικού και βαθειά αντιδημοκρατικού περιθωρίου”, επισημαίνεται μεταξύ άλλων από την Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ για την Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου, μέλη της οποίας εισέβαλλαν και διέκοψαν χθες το απόγευμα πολιτική εκδήλωση με ομιλητές τους Υφυπουργούς Κ. Παπανάτσιου και Αν. Πετρόπουλο.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση της Ν.Ε. αναφέρονται τα εξής:

“Την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου διοργανώθηκε μεγάλη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας στο Μεταξουργείο, με ομιλητές την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και τον υφυπουργό Εργασίας Αναστάσιο Πετρόπουλο με θέμα τη ν υλοποίηση των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ και την πορεία της χώρας μετά τα μνημόνια.

Ευχαριστούμε τα μέλη, τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ και τους εκατοντάδες συμπολίτες μας που επέλεξαν να παρακολουθήσουν αυτή την εκδήλωση με σκοπό να ενημερωθούν και να συζητήσουν για πολλά σημαντικά θέματα και προβλήματα της καθημερινότητας τους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με καθυστέρηση εξ αιτίας της απίστευτα αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς μιας ολιγομελούς ομάδας με την επωνυμία «Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου».

Οι παραπάνω δεν προσπάθησαν να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους για το θέμα που υποτίθεται τους απασχολεί, απόδειξη ότι ουδεμία ερώτηση απηύθυναν στα μέλη της κυβέρνησης που ήταν παρόντα.

Είναι προφανές ότι πραγματικός τους στόχος ήταν να εμποδίσουν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Με φωνές, κραυγές, παιδικά τραγουδάκια, άνοιγμα πανό μπροστά από τους ομιλητές και άλλα πρωτοφανούς προκλητικότητας αλλά και γελοιότητας περιστατικά, αρνήθηκαν να πάρουν τον λόγο παρά τις επανειλημμένες προτάσεις που τους απηύθυνε το προεδρείο, να ανέβουν στο βήμα και να τοποθετηθούν.

Προσποιήθηκαν ότι διαμαρτύρονται προς την κυβέρνηση ενώ επρόκειτο καθαρά για μια εκδήλωση οργανωμένη από ένα κόμμα που είχε καλεσμένους για ομιλητές δύο υφυπουργούς.

Όπως πιστεύαμε πάντα, έτσι και σήμερα δηλώνουμε ότι οι αντισυγκεντρώσεις και η προσπάθεια διάλυσης πολιτικών εκδηλώσεων των δημοκρατικών κομμάτων αποτελεί μια ακραία αντιδημοκρατική ενέργεια, ιστορικές πηγές της οποίας, ανάγονται στις ζοφερές πρακτικές των παρακρατικών συμμοριών της δεξιάς και της ΕΚΟΦ τις πρώτες δεκαετίες μετά τον εμφύλιο.

Ιδιαίτερα για ένα σημαντικό περιβαλλοντικό πρόβλημα που απασχολεί την κοινωνία του Βόλου, με τις πρακτικές τους προσφέρουν τις χειρότερες υπηρεσίες και συμβάλλουν στην αντισυσπείρωση της, και είναι εμφανές ότι τους απασχολεί προσχηματικά ενώ οι προθέσεις τους στοχεύουν αλλού.

Ας το λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι φορείς της κοινωνίας που με αγνές προθέσεις τους ακολουθούσαν μέχρι τώρα σε κάποιες δράσεις τους.

Καταδικάζουμε στην περιφρόνηση των δημοκρατικών συμπολιτών μας αυτούς που μας θύμισαν χθες αυτές τις μακρινές εποχές.

Καλούμε τα άλλα δημοκρατικά κόμματα, τις δημοτικές κινήσεις , όλους τους φορείς της κοινωνίας των πολιτών του Βόλου να καταδικάσουν αυτές τις άθλιες πρακτικές και να απομονώσουν αυτή την φαιδρή ομάδα στον μόνο χώρο που της αξίζει:

Αυτόν του γραφικού και βαθειά αντιδημοκρατικού περιθωρίου.

Χαιρετίζουμε την στάση των εκατοντάδων συμπολιτών μας, πολλοί από τους οποίους δεν έχουν καμιά οργανωτική σχέση με το κόμμα μας, οι οποίοι με το δημοκρατικό ήθος τους την ψυχραιμία και την επίμονη αγωνιστικότητά τους ακύρωσαν το σχέδιο αυτής της ολιγομελούς ομάδας να προκληθούν βίαια επεισόδια, ενώ ταυτόχρονα είχαν την υπομονή και την θέληση να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν σε μια πολιτική εκδήλωση που τελείωσε περίπου στις 11 μμ.

Η ιλαρότητα, η προκλητικότητα και η αναίσχυντη διάδοση ψεμάτων συνεχίζεται και σήμερα με την έκδοση μιας φοβερής ανακοίνωσης που προσπαθεί να τους εμφανίσει ως θύματα βίαιων ενεργειών οι οποίες δεν έγιναν ποτέ.

Εχουν το θράσος να καταγγέλλουν διάφορα που, κατά την άποψή τους συνέβησαν, με αφορμή το γεγονός ότι εισέβαλλαν στην εκδήλωση.

Η υποκρισία έχει και τα όριά της. Όπως λέει κι ο λαός μας, φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης”.

Ανταπάντηση της Επιτροπής Πολιτών

Ανταπαντώντας στην Ν.Ε Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Πολιτών αναφέρει τα εξής:

“Ερώτηση κρίσεως: Τι διαφορές έχει το χθεσινό δελτίο τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από τα δελτία τύπου της Δημοτικής Αρχής Μπέου;

Και τα δύο καταφέρονται εναντίον πολιτών που μάχονται για την υγεία τους και για την ανάκληση της άδειας της ΑΓΕΤ να καίει σκουπίδια. Και στα δύο χρησιμοποιούνται οι ίδιες απαξιωτικές εκφράσεις, όπως ολιγομελής ομάδα, με φωνές και κραυγές και γενικά ειρωνικές αναφορές χωρίς κανένα πολιτικό περιεχόμενο. Για να μην αναφέρουμε τα πλέον ανιστόρητα περί παρακράτους. Πλέον τοπικός ΣΥΡΙΖΑ και Μπέος μοιράζονται το ίδιο γραφείο Τύπου. Επιπλέον συμμετείχαν στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο των πολιτών την 5η Μάη, χωρίς όμως να είναι κατά της καύσης αλλά για ψηφοθηρικούς λόγους.

Όσο κι αν οι κατέχοντες την εξουσία και ορισμένα ΜΜΕ προσπαθούν να απαξιώσουν και να σπιλώσουν τον έντιμο, δίκαιο αγώνα των πολιτών, να μας υποβιβάσουν σε αντιδημοκρατικούς γραφικούς του περιθωρίου, να ξεπλύνουν τη δική τους αντιδημοκρατική συμπεριφορά απέναντι σε πολίτες που διαμαρτύρονται για το πλέον σημαντικό ζήτημα, αυτό της υγείας τους και της ζωής τους και προσπαθούν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη εναντίον μας, τόσο δυναμώνουν το πείσμα μας και τη συνοχή της κοινωνίας. Γιατί γίνεται κατάφορα αντιληπτό ότι αυτοί που δε θέλουν το διάλογο είναι οι ίδιοι. Γιατί όσες φορές τον επιδιώξαμε μας κορόιδεψαν, υποκρίθηκαν ότι θα κάνουν κάτι, αλλά επί ματαίω. Η πολιτική τους είναι δρομολογημένη και συμπλέει με την πολιτική του ξεπουλήματος της χώρας, που ξεκίνησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Είναι αυτοί που προασπίζονται τα μεγάλα συμφέροντα εις βάρος της υγείας των πολλών και θέλουν να τους ανεχόμαστε και να μην αντιδράμε. Δίνουν τσάμπα καύσιμα σε πολυεθνικές που μας ρυπαίνουν τον αέρα, το νερό και το έδαφος. Ε, όχι!

Και για το ποιος ακριβώς συνεργάζεται με ποιον, ας λάβουν γνώση οι πολίτες ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας, δηλαδή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενέκρινε στα μουλωχτά τη μονάδα SRF που επιθυμεί διακαώς ο Μπέος για να εξυπηρετήσει την ΑΓΕΤ. Και μάλιστα με τέτοιο τρόπο που να μην χρειάζεται να περάσει από την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Καλούμε τους απλούς πολίτες να συμμετέχουν στο Παμβολιώτικο-Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στις 13-2-2019. Θα πούμε ένα μεγάλο ΝΑΙ στη ζωή, ΟΧΙ στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, ΟΧΙ στη μονάδα SRF. Εκεί δεν χωρούν κομματικά συμφέροντα ούτε οι υπηρέτες των τσιμεντοβιομηχάνων. Μόνο πολίτες που ενδιαφέρονται για το μέλλον τους”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου