ΤΟΠΙΚΑ

Μεϊκόπουλος για καθαρίστρια: Ενας δικαστής πρέπει να συνυπολογίζει και το κοινωνικό κομμάτι στην απόφαση

μεϊκόπουλος-για-καθαρίστρια-ενας-δικ-704589

Ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, παραχώρησε συνέντευξη το Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2018, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο-105,5 FM» στην εκπομπή «Κι όμως κινείται», στη δημοσιογράφο Ντίνα Μπατζιά.

Η συνέντευξη κινήθηκε γύρω από τα επίκαιρα ζητήματα της επιβολής ποινής 10ετούς φυλάκισης σε καθαρίστρια ΟΤΑ από το Βόλο που πλαστογράφησε το απολυτήριό της δημοτικού, καθώς και στο ζήτημα της κατάθεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού για το έτος 2019.

Αναφορικά για την καθαρίστρια, ο Βουλευτής τόνισε ότι «είναι κατοχυρωμένες στο δικαιϊκό μας σύστημα οι έννοιες της αναλογικότητας και της επιείκειας, οι οποίες θα έπρεπε να ληφθούν υπόψη από το δικαστήριο», ενώ συμπλήρωσε ότι «ο δικαστής θα πρέπει να εξετάσει και την τελολογική έννοια του νόμου 1608/1950, γιατί θεσπίστηκε για να προστατεύσει το Δημόσιο από ανθρώπους που πάνε να πλουτίσουν μέσω αυτού και όχι για ανθρώπους που ψάχνουν οικονομική διέξοδο για να θρέψουν την οικογένεια τους». Κατά την άποψή του «ένας δικαστής θα πρέπει να συνυπολογίζει και το κοινωνικό κομμάτι στην απόφαση του, καθώς και τις συνθήκες της κάθε εποχής». Ταυτόχρονα, χαιρέτησε την επίσκεψη του Υπουργού Δικαιοσύνης στις φυλακές όπου κρατείται η καθαρίστρια, ενώ επεσήμανε πως θα πρέπει να εξαντληθούν όλα τα νομικά μέσα που υπάρχουν για να έχει η υπόθεση αίσια έκβαση.

Όσον αφορά την κατάθεση του Κρατικού Προϋπολογισμού για το νέο έτος, σύμφωνα με το Βουλευτή: «η κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2019 είναι το επιστέγασμα μιας πορείας, όπου «ανακτούμε κομμάτι της οικονομικής μας κυριαρχίας. Αποτελεί μια δημοσιονομική επέκταση που υπακούει σε κανόνες κοινής λογικής και αξιοποιεί στο έπακρο το δημοσιονομικό περιθώριο υπέρ της κοινωνίας». Τα κοινωνικά μέτρα που περιλαμβάνει ο Προϋπολογισμός του 2019, σε συνδυασμό με την τροπολογία που ψηφίστηκε για την επιστροφή αναδρομικών στα λεγόμενα «ειδικά μισθολόγια» αλλά και την πρόσφατη νομοθετική ψήφιση της μείωσης ασφαλιστικών εισφορών σε μη μισθωτούς από το 20% στο 13,3%, καθιστούν φανερή την «αλλαγή στο μείγμα δημοσιονομικής μας πολιτικής υπέρ της κοινωνίας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου