Κενά σε βασικές ειδικότητες καθηγητών στη Μαγνησία

Τελευταία ενημέρωση: 2018-11-27, 18:37:51
Κενά σε βασικές ειδικότητες καθηγητών στη Μαγνησία

Εκατοντάδες ώρες διδασκαλίας σε βασικά μαθήματα χάνονται από την αρχή του σχολικού έτους σε Γυμνάσια και Λύκεια της Μαγνησίας. Σχεδόν δυόμισι μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, εξακολουθούν να υφίστανται 15 κενά εκπαιδευτικών τόσο στη χερσαία, όσο και στη νησιωτική Μαγνησία, σύμφωνα με τον «χάρτη» των ελλείψεων εκπαιδευτικών που κατάρτισε η παράταξη της ΕΛΜΕ Μαγνησίας Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η παράταξη, στη χερσαία Μαγνησία υφίστανται 12 κενά εκπαιδευτικών, ενός μαθηματικού, δύο φυσικών, ενός αγγλικής γλώσσας, δύο καλλιτεχνικών, δύο φυσικής αγωγής, ενός πολιτικών μηχανικών, ενός κομμωτικής και δύο ηλεκτρολόγων ηλεκτρονικών. Στη νησιωτική Μαγνησία λείπουν τρεις καθηγητές μειωμένου ωραρίου για τα μαθήματα γερμανικών, καλλιτεχνικών και μουσικής.

«Δύο και πλέον μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τα εκπαιδευτικά κενά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη Μαγνησία παραμένουν πολλά σε πείσμα της δήθεν «κανονικότητας» της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Μεγάλες ευθύνες φέρουν και οι παρατάξεις του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού στην ΕΛΜΕ Μαγνησίας καθώς και οι αιρετοί στο ΠΥΣΔΕ, που ως εκπρόσωποι του κλάδου και όχι σαν συμπλήρωμα της διοίκησης, όχι μόνο δεν βρήκαν όλο αυτό το διάστημα τον χρόνο να ασχοληθούν με τις ελλείψεις αλλά σε κάθε ευκαιρία που τους δόθηκε προσπάθησαν να τις υποβαθμίσουν, βάζοντας πλάτη απροκάλυπτα στην κυβερνητική πολιτική.

Οι μεγάλες ελλείψεις και οι χιλιάδες των συμβασιούχων αναπληρωτών που επί πολλά χρόνια αναπληρώνουν τον ίδιο τους τον εαυτό κάνει επίκαιρο, για μια φορά ακόμα, το αίτημα για άμεση μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών χωρίς κριτήρια, όρους και προϋποθέσεις για να καλυφθούν στοιχειωδώς οι άμεσες ανάγκες των σχολείων», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
8
=