ΤΟΠΙΚΑ

Υψηλές πληρότητες ενόψει γιορτών στον Βόλο

υψηλές-πληρότητες-ενόψει-γιορτών-στο-704764

Η επισκεψιμότητα αναμένεται να αγγίξει το 100%, ενώ εκδηλώνεται ενδιαφέρον για κρατήσεις

Εορταστικό πόλο έλξης αποτελεί ο Βόλος για πλήθος επισκεπτών από όλη την Ελλάδα, ενώ η πληρότητα στα ξενοδοχεία αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 90% και 100%, με φόντο τον διάκοσμο της πόλης και τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τον Δήμο Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οι προσδοκίες των ξενοδόχων είναι αυξημένες, λόγω των πολύ ενθαρρυντικών μηνυμάτων που έρχονται από όλη την Ελλάδα και των ισάριθμων τηλεφωνημάτων για κρατήσεις που καταγράφονται στα τοπικά ξενοδοχεία.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης ανέφερε ότι «τα ξενοδοχεία Βόλου, Πορταριάς, Μακρινίτσας, Αγριάς και των γύρω περιοχών λόγω των εκδηλώσεων αναμένεται να έχουν πολύ μεγάλες πληρότητες. Τις μέρες της αιχμής ξεπερνούν το 90% και φτάνουν το 100%».

Ο ίδιος ανέφερε ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από Θεσσαλονίκη, Αθήνα και την υπόλοιπη Θεσσαλία, ενώ σημείωσε, παράλληλα, ότι πολλοί εν δυνάμει επισκέπτες τηλεφωνούν και ζητούν πληροφορίες για τις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης, με το πρώτο κύμα επισκεπτών να αναμένεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Η πόλη και οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται παρουσιάστηκαν, εξάλλου, στη διεθνή έκθεση «Φιλοξένια» της Θεσσαλονίκης και προκάλεσαν το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών, οι οποίοι έλαβαν ενημερωτικό υλικό.

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων υπογράμμισε, εξάλλου, ότι «οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην πόλη και κάθε δράση προβολής κινούν τον τουρισμό σε μεγάλο βαθμό. Η προβολή του Βόλου και του Πηλίου γενικότερα μένει στο υποσυνείδητο του πελάτη. Όταν υπάρχει στο μυαλό σου ο Βόλος και το Πήλιο θα τα επιλέξεις και σε άλλες περιπτώσεις» επισήμανε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Σύμφωνα με την εκτίμηση των ξενοδόχων, η υψηλή πληρότητα θα διατηρηθεί σε όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, καιρού επιτρέποντος.

Προβολή στη Βαρσοβία

Οι περιοχές του Βόλου και του Πηλίου παρουσιάστηκαν δυναμικά στην πολωνική αγορά, μέσω της συμμετοχής των Δήμων Βόλου, Ζαγοράς – Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου και της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας στη διεθνή έκθεση της Βαρσοβίας, που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες. Η συμμετοχή των ξενοδόχων πραγματοποιήθηκε με την αρωγή του Επιμελητηρίου και το αποτέλεσμα της κοινής συμμετοχής καταγράφηκε στο έντονο ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Γιώργος Ζαφείρης, παρουσιάστηκαν η περιοχή, ο τρόπος προσέγγισης, το αεροδρόμιο, η δυνατότητα συνδυασμού του προορισμού με άλλες περιοχές. Σύμφωνα με την φιλοσοφία της κοινής συμμετοχής των παραπάνω φορέων «έγινε η παρουσίαση του προορισμού, που μπορεί να προσελκύσει επισκέπτες υψηλού βαλαντίου από την Πολωνία», είπε ο πρόεδρος των ξενοδόχων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου