ΤΟΠΙΚΑ

Ποινή 4 μηνών για τη μεταφορά κατασχεμένων ψαριών 4,5 τόνων

ποινή-4-μηνών-για-τη-μεταφορά-κατασχεμέ-704785

Αθώος για υπεξαίρεση ψαριών, ένοχος για άμεση συνέργεια σε παραβίαση κατάσχεσης κρίθηκε χθες από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ο 31χρονος αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη στις 15 Νοεμβρίου, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, να μεταφέρει με φορτηγό 4,5 τόνους ψάρια προς πώληση, ενώ είχαν κατασχεθεί.

Ο 31χρονος δικάστηκε χθες από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών.

Σε βάρος του η υπεξαίρεση δεν προέκυψε, καθώς ο κατηγορούμενος κρίθηκε ότι δεν σκόπευε να ιδιοποιηθεί τα ψάρια.

Ωστόσο, η εισαγγελέας έδρας έκρινε ότι για τη δεύτερη κατηγορία, την παραβίαση κατάσχεσης, για την οποία πρότεινε μετατροπή σε άμεση συνέργεια σε παραβίαση κατάσχεσης, ο κατηγορούμενος έφερε ευθύνη και πρότεινε τη καταδίκη του.

«Ο κατηγορούμενος δεν γνώριζε για την κατάσχεση, όμως μετέφερε τα ψάρια σε άλλο σημείο εκτός έδρας της εταιρείας που δεν αναφερόταν στο δελτίο αποστολής και μάλιστα βραδινή ώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας έδρας προτείνοντας ποινή φυλάκισης οχτώ μηνών.

Η πρόταση της εισαγγελέα έγινε δεκτή και το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο για άμεση παραβίαση κατάσχεσης, ενώ του επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή τριετίας.

Ο καταδικασθείς εργαζόταν σε εταιρεία, στην οποία είχε επιβληθεί κατάσχεση κινητών και ακίνητων μερών της από άλλη εταιρεία.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος, πάντως, απολογούμενος ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τίποτα για την κατάσχεση. Υποστήριξε ότι ήξερε για έναν έλεγχο, όχι όμως και για το περιεχόμενου αυτού. Σημείωσε ότι η ώρα που κατελήφθη να μεταφέρει τα ψάρια, στις 7.15 το βράδυ, ήταν συνήθης και όχι επειδή είχε βραδιάσει για να μη φαίνεται το παράνομο φορτίο.

Η δικογραφία της υπόθεσης διαβιβάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στην Εισαγγελία Βόλου, προκειμένου να διερευνηθεί εάν φέρει ποινικές ευθύνες και ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας, στην οποία είχε επιβληθεί η κατάσχεση και να κινηθεί ή όχι εναντίον του ποινική διαδικασία.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου