ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη 31χρονου που άρπαξε τσάντες τριών γυναικών στον Βόλο

καταδίκη-31χρονου-που-άρπαξε-τσάντες-τρ-704833

Στην πρωτόδικη ποινή έμεινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου

«Ημουν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και δεν γνώριζα τι έκανα. Σήμερα είμαι καθαρός».

Τα παραπάνω είπε για να δικαιολογηθεί για τις πράξεις του ένας υπήκοος Ουζμπεκιστάν ηλικίας 31ετών που κατηγορούταν για κλοπή κατ’ εξακολούθηση.

Ο 31χρονος είχε αρπάξει τα πορτοφόλια και τις τσάντες από τρεις γυναίκες στον Βόλο και τη Νέα Ιωνία, ενώ εκείνες κινούνταν πεζή στο οδόστρωμα.

Συγκεκριμένα, από τη μία γυναίκα είχε αφαιρέσει το πορτοφόλι της, από τη δεύτερη μία τσάντα που περιείχε ένα πορτοφόλι και από την τρίτη την τσάντα της που περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο αξίας 50 ευρώ.

Το χειρότερο όμως απ’ όλα ήταν οι στιγμές τρόμου που έζησαν οι γυναίκες εν ώρα δράσης του 31χρονου. Εκείνος κινούταν με δίκυκλο δρώντας σε ανυποψίαστη χρονική στιγμή με κίνδυνο να τραυματίσει και τις γυναίκες που κινούνταν πεζή, αλλά και τον ίδιο τον εαυτό του αν κάτι πήγαινε στραβά ενώ «χτυπούσε» στους στόχους του.

Συγκεκριμένα, τα περιστατικά σημειώθηκαν στις 23 και 26 Φεβρουαρίου 2016, ενώ προανακριτικά είχε διαπιστωθεί ότι το δίκυκλο που οδηγούσε ο 31χρονος τσαντάκιας ήταν κλεμμένο από τον ιδιοκτήτη του στον Βόλο.

Στο Δικαστήριο ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε μετανιωμένος για τις πράξεις του ζητώντας εμμέσως μία δεύτερη ευκαιρία.

«Βρισκόμουν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών» δήλωσε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι δεν ήξερε τι έκανε ενώ ανέφερε πως σήμερα έχει ξεκόψει από τα ναρκωτικά.

Εντούτοις η δικαιολογία του τσαντάκια δεν έπεισε το Δικαστήριο. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου την Παρασκευή τού επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών μετατρεπόμενη προς πέντε ευρώ ημερησίως. Να επισημανθεί ότι η ίδια ποινή είχε επιβληθεί στον καταδικασθέντα και πρωτόδικα.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου