ΤΟΠΙΚΑ

Το Πανεπιστήμιο πάει… Νέα Ιωνία

το-πανεπιστήμιο-πάει-νέα-ιωνία-851206

Την επέκταση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Δήμο Νέας Ιωνίας προωθεί η Πρυτανεία του Ακαδημαϊκού Ιδρύματος, όπως επισήμως ενημέρωσαν τον Δήμαρχο της πόλης κ. Παύλο Μαβίδη ο Πρύτανης και ο Αντιπρύτανης του Π.Θ. κ.κ. Κ. Μπαγιάτης και Α. Κότιος, οι οποίοι πραγματοποίησαν επίσκεψη προχθές στο Δημαρχείο.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρουσία και των Αντιδημάρχων κ.κ. Φ. Λαμπρινίδη και Ν. Μαυρόπουλου, παρουσιάστηκαν τα σχέδια της πρυτανικής αρχής για τη δημιουργία πανεπιστημιακού κάμπους στη Νέα Ιωνία και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο Δήμαρχος της Νέας Ιωνίας διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους του Πανεπιστημίου ότι η δημοτική αρχή θα σταθεί αρωγός στην υλοποίηση του παραπάνω σχεδιασμού, καθώς αυτός ταυτίζεται απόλυτα με την προγραμματική δέσμευση του συνδυασμού του για ανάδειξη της Νέας Ιωνίας σε πανεπιστημιούπολη, γεγονός που θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής στους τομείς της απασχόλησης, του πολιτισμού, του αθλητισμού κ.α.
Πιο συγκεκριμένα, οι κ.κ. Μπαγιάτης και Κότιος ενημέρωσαν τα στελέχη της δημοτικής αρχής Νέας Ιωνίας ότι στόχος είναι η δημιουργία πανεπιστημιακού κάμπους σε έκταση πλησίον της Γεωπονικής Σχολής στην περιοχή Φυτόκου, με τη σταδιακή μεταφορά της πλειονότητας των σχολών του Πανεπιστημίου, αρχής γενομένης από τα τρία Παιδαγωγικά Τμήματα και το Οικονομικό. Όπως μάλιστα ανέφεραν, έχει ήδη αρχίσει η αναζήτηση οικοπέδων για το σκοπό αυτό, έτσι ώστε σύντομα να τεθούν τα σχέδια σε εφαρμογή.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε ακόμη το θέμα των ξενώνων φοιτητών και η επιδίωξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να λειτουργήσει το Μουσικό Λύκειο ως Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ανώτερης Εκπαίδευσης με τη δημιουργία μουσικών και θεατρικών συνόλων.
Τέλος, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να υπάρξει στενότερη συνεργασία μεταξύ τους, καθώς επίσης της Γεωπονικής Σχολής με τις υπηρεσίες του Δήμου Νέας Ιωνίας σε ζητήματα ανάπτυξης του αστικού και περιαστικού πρασίνου, αρχιτεκτονικής των κήπων, ανάπλασης των κοινόχρηστων χώρων κ.α.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου