ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη 33χρονου Βολιώτη για αντιποίηση δικηγορίας

καταδίκη-33χρονου-βολιώτη-για-αντιποίη-707367

Ποινή φυλάκισης εφτά μηνών επέβαλε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 33χρονο Βολιώτη για αντιποίηση άσκησης δικηγορίας.

Η υπόθεση αφορούσε στις καταγγελίες που είχαν γίνει στον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου για απάτες σε βάρος δύο αλλοδαπών τα έτη 2013 και 2014, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να παρέμβει η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου και να ασκήσει προκαταρκτική εξέταση.

Ο 33χρονος κατηγορούταν για απάτη κατ’ εξακολούθηση και αντιποίηση άσκησης δικηγορίας και κρίθηκε από το Δικαστήριο αθώος για την απάτη και ένοχος για τη δεύτερη κατηγορία.

Η μητέρα του που κάθισε επίσης στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου κατηγορούμενη για άμεση συνέργεια σε αντιποίηση άσκησης δικηγορίας και απάτη, κρίθηκε αθώα και για τις δύο κατηγορίες.

Στο Δικαστήριο εξετάστηκαν χθες συνολικά τέσσερις μάρτυρες, ο πρώην προϊστάμενος του Τμήματος Αδειών Διαμονής Μαγνησίας Αντώνης Σάχος, ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Λάζαρος Γαϊτάνης και δύο αλλοδαποί, ένας 27χρονος και ένας 46χρονος Αλβανοί.

Ο 27χρονος αναφέρθηκε στην περιπέτεια του αδερφού του και ισχυρίστηκε ότι ο κατηγορούμενος είχε αναλάβει να διεκπεραιώσει τα έγγραφα του αδερφού του για την άδεια διαμονής και μετά από δύο χρόνια βρέθηκε κατηγορούμενος για πλαστογραφία.

Ο 46χρονος Αλβανός αντίστοιχα υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος του ζήτησε 1.500 ευρώ προκειμένου να καταθέσει αγωγή γιατί υπήρχε μία απορριπτική απόφαση για την άδειά του και του έδωσε 1.000 ευρώ. Εντούτοις σε έλεγχο της Αστυνομίας υποστήριξε ότι συνελήφθη και μετά πήρε πίσω τα χρήματά του και προσέφυγε σε δικηγόρο.

Η υπεράσπιση ισχυρίστηκε ότι οι κατηγορούμενοι σε καμία περίπτωση δεν εμφανίστηκαν ποτέ στους αλλοδαπούς ως δικηγόροι και ότι δεν είχαν λάβει ποτέ εξουσιοδοτήσεις τους. Υποστήριξε ότι αυτό που έκαναν οι κατηγορούμενοι ήταν να συνοδεύουν τους αλλοδαπούς για να καταθέσουν οι ίδιοι οι αλλοδαποί τα έγγραφά τους στην Υπηρεσία. Στην πορεία, επισημάνθηκε μεταξύ άλλων από την υπεράσπιση, οι κατηγορούμενοι παρακολουθούσαν τις υποθέσεις και όταν απαιτούταν, τότε σύστηναν στους αλλοδαπούς δικηγόρους για να απευθυνθούν.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο καταδικασθείς φερόταν να παρουσιάζεται στους αλλοδαπούς σαν δικηγόρος, ενώ η μητέρα του φερόταν να παρουσιάζεται σαν βοηθός δικηγόρου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου