ΤΟΠΙΚΑ

Απεργιακό «τσουνάμι» σήμερα

απεργιακό-τσουνάμι-σήμερα-454398

Απεργιακό «κραχ» στο Βόλο. Λουκέτο στον ιδιωτικό, στο δημόσιο τομέα αλλά και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο Βόλο σήμερα. Νεκρώνουν εμπορική αγορά, βιομηχανική περιοχή και δημόσιες υπηρεσίες, ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΕΛΤΑ, Νοσοκομείο και Κέντρα Υγείας, Δικαστήρια, εξαιτίας της 24ωρης πανεργατικής απεργίας. Χωρίς αστικές συγκοινωνίες για τρεις ώρες από τις 11 μέχρι τη 1 μετά το μεσημέρι σήμερα ο Βόλος. Χειρόφρενο και από ταξί και φορτηγά Δημοσίας Χρήσεως.

Απεργούν επίσης οι δημοσιογράφοι, οι γιατροί, οι δικηγόροι και οι μηχανικοί, καθώς επίσης και οι εκπαιδευτικοί που πραγματοποιούν από χθες 48ωρη απεργία. Στάση εργασίας από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 μετά το μεσημέρι έχουν αποφασίσει και οι ταξιτζήδες, που τραβούν χειρόφρενο εις ένδειξη διαμαρτυρίας στην ακολουθούμενη οικονομική πολιτική.

Το Εργατικό Κέντρο Βόλου και η ΑΔΕΔΥ μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου – Νέας Ιωνίας πραγματοποιούν σήμερα συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην οδό Μακρινίτσης, έξω από το Εργατικό Κέντρο. Στην Πλατεία Πανεπιστημίου στις 10 το πρωί επίσης έχει καθοριστεί το σημείο συνάντησης του ΠΑΜΕ, ενώ στην Πλατεία Ελευθερίας θα «συναντηθούν» άλλες συνδικαλιστικές κινήσεις.

Η Δ.Ε. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, συνεπεία της ασφυξίας στην οποία έχει περιέλθει ο εμπορικός και οικονομικός κλάδος της χώρας, τίθεται σύμφωνη και αλληλέγγυα με τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων του επιχειρηματικού κόσμου για τη συμμετοχή όλων στο κλείσιμο των επιχειρήσεων σήμερα και καλεί τις επιχειρήσεις – μέλη του να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Φτάνει πια…

«Μόνον η λύση του αγώνα υπάρχει μπροστά στην επικίνδυνη πραγματικότητα της βάναυσης ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, της κατάρρευσης του χρηματοδοτικού μηχανισμού της Κοινωνικής Ασφάλισης και της πρωτοφανούς σκληρότητας των εργατοκτόνων μέτρων που εφαρμόζει η κυβέρνηση, επεσήμανε χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θανάσης Παπαδημόπουλος, καλώντας όλα τα συνδικάτα να δώσουν το παρών.

«Τα πρωτοφανή σε σκληρότητα, αντικοινωνικά και εργατοκτόνα μέτρα που προωθεί στη Βουλή η κυβέρνηση, υπακούοντας χωρίς καμία αντίσταση στις αξιώσεις των αγορών και της τρόικας, οδηγούν τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα στην εξόντωση και δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτά. Οι εργασιακές σχέσεις ανατρέπονται βάναυσα με εξόφθαλμες και προκλητικές ρυθμίσεις υπέρ των βιομηχάνων! Ένα βάναυσο πισωγύρισμα σε εργασιακούς Μεσαίωνες βρίσκεται σε εξέλιξη, με απρόβλεπτες διαταράξεις των κοινωνικών σταθερών» τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας Δημ. Κουτσούκος.

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να συμμετέχουν στη σημερινή απεργία απευθύνει με ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδος και Εύβοιας, ο σύλλογος εμποροϋπαλλήλων Μαγνησίας, το Συνδικάτο Ηλεκτροτεχνιτών και Μισθωτών Ηλεκτρολόγων, το σωματείο επισιτισμού και τουρισμού και το Συνδικάτο Οικοδόμων.

Στο ΕΚΒ θα συμμετέχουν επίσης η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Εργαζόμενων και Ανέργων, ενώ τα Δ.Σ. των ΔΑΚΕ Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα Νομού Μαγνησίας που συνεδρίασαν ενόψει της πανελλαδικής απεργίας ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου χαρακτήρισαν άδικη και βάρβαρη επίθεση της κυβέρνησης στο εισόδημα των εργαζομένων και των συνταξιούχων και καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση στο ΕΚΒ στις 10:00 το πρωί και στην πορεία που θα ακολουθήσει. Σύσσωμος ο τεχνικός κόσμος του Βόλου εξάλλου συμμετέχει στην αυριανή πανελλαδική 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Οι διπλωματούχοι μηχανικοί εκφράζουν την αγανάκτησή τους, γιατί όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση «η ανεργία πλήττει όλους και συνιστά το κυρίαρχο πρόβλημα για τις οικογένειές τους, οι νέοι Μηχανικοί αναγκάζονται να ξενιτευτούν, αναζητώντας διέξοδο στα επαγγελματικά αδιέξοδα που επιβάλλει η «τρόικα» και η κυβέρνηση, ενώ την ίδια ώρα οι Δημόσιοι Υπάλληλοι Μηχανικοί βλέπουν να ισοπεδώνονται οι αμοιβές και η επαγγελματική εξέλιξή τους».

 

Στην Πλατεία Πανεπιστημίου το ΠΑΜΕ

Το ΠΑΜΕ Μαγνησίας θα πραγματοποιήσει απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί σήμερα στην Πλατεία Πανεπιστημίου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει ότι τα μέτρα που παίρνονται στη χώρα μας, σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης και σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες επιβεβαιώνουν την εκτίμηση του ΠΑΜΕ ότι είναι σε εξέλιξη μια βαθιά ολόπλευρη καπιταλιστική κρίση.

«Ισοπεδώνουν -αναφέρει- κάθε εργασιακό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό και κοινωνικό μας δικαίωμα. Το ίδιο κάνουν σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα. Το ίδιο κάνει και στην Ελλάδα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε συμμαχία με τον ΛΑΟΣ και την ουσιαστική στήριξη της Ν.Δ.

Υποστηρίζει επίσης ότι οι εφαρμοσμένες πολιτικές «μετατρέπουν σε Γολγοθά τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας με τα μέτρα που παίρνουν σήμερα και τα αλλεπάλληλα πακέτα μέτρων που ετοιμάζονται να πάρουν τους επόμενους μήνες για να χορτάσουν τον καπιταλιστικό μινώταυρο».

Το ΠΑΜΕ επισημαίνει επίσης ότι όσοι προωθούν και στηρίζουν αυτά τα μέτρα «λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο» και προειδοποιεί με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Πανεπιστημίου απευθύνει με ανακοίνωση ο δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών και καλεί τις γυναίκες να απαντήσουν δυναμικά με τη συμμετοχή τους στην απεργία που έχει κηρύξει το ΠΑΜΕ. «Καταδικάζουμε την κυβέρνηση, τα κόμματα και τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, που συναινούν στις αντεργατικές – αντιλαϊκές επιλογές που φέρνουν σε απόγνωση τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου