ΤΟΠΙΚΑ

Φρικτός θάνατος 53χρονου

φρικτός-θάνατος-53χρονου-454421

Πικρό μεροκάματο για 53χρονο Βολιώτη αυτοκινητιστή. Ο Αντώνης Μαρτίου είχε «ξενιτευτεί» στην Πελοπόννησο για να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για την οικογένειά του ελέω ανεργίας. Η μοίρα δυστυχώς στάθηκε σκληρή μαζί του. Παρασύρθηκε και διαμελίστηκε από τρία Ι.Χ. στην Παλιά Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, κοντά στα Μέγαρα. Θρήνος στο Βόλο για τον απροσδόκητο θάνατό του από την οικογένειά του και το Σύλλογο Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημοσίας Χρήσεως.

Ο άτυχος Αντώνης Μαρτίου, ιδιοκτήτης φορτηγού Δημόσιας Χρήσης, από τις αρχές του χρόνου αποφάσισε να εργαστεί στην Πελοπόννησο και έκανε μεταφορές από Αθήνα προς Πελοπόννησο, στα έργα του δρόμου Κορίνθου – Τριπόλεως.

Προχθές το βράδυ, ενώ βρισκόταν στο ύψος των Μεγάρων, διερχόμενος από την παλαιά Εθνική Οδό, σταμάτησε για να ελέγξει το φορτηγό του. Την ώρα που προσπαθούσε να κατέβει από το όχημα, παρασύρθηκε από διερχόμενο Ι.Χ., ενώ στη συνέχεια άλλα δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα που κινούνταν στο δρόμο με ταχύτητα διαμέλισαν το σώμα του. Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε σοκ στους οικείους του αλλά και στην τοπική κοινωνία. Οι συνάδελφοί του από το Σωματείο Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης συγκλονισμένοι δεν μπορούν πιστέψουν το αναπάντεχο κακό, καθώς ο τρόπος που έχασε τη ζωή του ήταν τραγικός.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Φορτηγών Δ.Χ. Μαγνησίας αποδίδει το θάνατό του στις δύσκολες στιγμές που περνάει ο κλάδος και που υποχρεώνουν πολλούς αυτοκινητιστές να απασχολούνται μακριά από τον τόπο τους μόνο και μόνο για να εξασφαλίσουν το μεροκάματο. Θέτει μάλιστα και τη διάσταση που αφορά στην πληρωμή των διοδίων, που επειδή είναι κοστοβόρα υποχρεώνουν πολλούς φορτηγατζήδες να επιλέγουν να κινούνται μέσα από παράδρομους μόνο και μόνο για να γλυτώσουν το χαράτσι που πολλές φορές φτάνει για κάθε διέλευση από 10 ως 12 ευρώ.

«Ο άτυχος Αντώνης Μαρτίου το τελευταίο διάστημα λόγω της οικονομικής ύφεσης αναγκάστηκε να γίνει «μετανάστης» στην ίδια του την χώρα, καθώς η εργασιακή κάμψη που έχει επέλθει τα τελευταία δύο χρόνια στο Νομό Μαγνησίας, έχει υποχρεώσει πολλούς αυτοκινητιστές να ψάχνουν σε άλλα μέρη της Ελλάδος για εργασία, αφού οι μεταφορείς που δουλεύουν στο Νομό Μαγνησίας το τελευταίο διάστημα βρίσκονται άλλοι σε αργία και άλλοι σε ημιαπασχόληση. Τα πανάκριβα διόδια μας αναγκάζουν όπως και εμάς έτσι και αυτόν να διερχόμαστε από παράδρομους προκειμένου να αποφύγουμε το πανάκριβο αντίτιμο των διοδίων» καταλήγει η ανακοίνωση του Σωματείου».

Η κηδεία του 53χρονου, που καταγόταν από την Άφησσο και κατέλιπε σύζυγο και μια κόρη 15 χρονών, θα γίνει στις 2 σήμερα μετά το μεσημέρι από τον Ι.Ν. Αγ. Μαρίνας Αφήσσου.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου