ΤΟΠΙΚΑ

Στη Σκόπελο Μέρυλ Στρηπ και Κόλιν Φερθ

στη-σκόπελο-μέρυλ-στρηπ-και-κόλιν-φερθ-851206

Ο κ. Βουλγαράκης, σε μια γενικότερη συζήτηση για τον κινηματογράφο σήμερα, που έκανε στα γραφεία του Κέντρου Κινηματογράφου παρουσία του προέδρου του Γιώργου Παπαλιού και του αντιπροέδρου Δημήτρη Σοφιανόπουλου, είπε ότι για το 2007 οι επιχορηγήσεις στο Κέντρο ήταν 7 εκατ. ευρώ συνολικά, απ αυτά τα 3 εκατ. προέρχονται από την επιστροφή φόρου δημοσίων θεαμάτων, 1 εκατ. 600 χιλιάδες από τον τακτικό προϋπολογισμό του ΥΠΠΟ, 1 εκατ. 600 χιλιάδες από τον ειδικό προϋπολογισμό του ΥΠΠΟ και 800 χιλιάδες από τις δημόσιες επενδύσεις.
Επίσης, εκτός από τα 7 εκατ ευρώ, δόθηκε 1,5 εκατ. ευρώ στον Θεόδωρο Αγγελόπουλο και στον Γιάννη Σμαραγδή (1 εκατ. ευρώ και 500 χιλιάδες ευρώ αντίστοιχα).
Ακόμα, ο υπουργός Πολιτισμού υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία της ένταξης του Κέντρου Κινηματογράφου στις ΔΕΚΟ και επισήμανε δύο βασικές θεσμικές αλλαγές.
Την θέσπιση του ΤΑΞ ΣΕΛΤΕΡ, ένα σύστημα για την ανεύρεση πόρων χρηματοδότησης παραγωγής ταινιών από ιδιωτικές πηγές που θα έχουν φοροαπαλλαγές.
Η άλλη είναι η θέσπιση του ΦΙΛΜ ΚΟΜΙΣΙΟΝ, η πληροφόρηση δηλαδή και διευκόλυνση των ξένων παραγωγών για να γυρίσουν ταινίες στην Ελλάδα, όπως για παράδειγμα συμβαίνει αυτές τις εβδομάδες για τα γυρίσματα της ταινίας “Μάμα Μία”, με την Μέρυλ Στρίπ, Κόλιν Φερθ και άλλα αστέρια στην Σκόπελο ή στην Σκιάθο.
Ενδιαφέρον είναι και το πρόγραμμα για μαθητές από 12 έως 17 ετών, που τους δίνονται οι απαραίτητες τεχνητές υποδομές του Κέντρου Κινηματογράφου και συμβουλές από σκηνοθέτες, τεχνικούς και σεναριογράφους για να γυρίσουν τις πρώτες τους ταινίες μικρού μήκους. Σε αυτό το πρόγραμμα έχουν εγκριθεί 16 από τις 40 προτάσεις που κατατέθηκαν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου