ΤΟΠΙΚΑ

Η κίνηση «Μαζί για τον Βόλο» για το δημοτικό ηλεκτροφωτισμό

η-κίνηση-μαζί-για-τον-βόλο-για-το-δημο-707909

Από τη δημοτική κίνηση «Μαζί για τον Βόλο» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Οι δημοτικές αρχές που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των πολιτών και τα συμφέροντα των δήμων, πρωτοστάτησαν και πρωτοστατούν στους αγώνες να μην παραχωρηθούν οι δημοτικές ανταποδοτικές υπηρεσίες σε ιδιώτες. Και αυτό όχι για στείρους ιδεοληπτικούς λόγους αλλά γιατί έχει αποδειχθεί παγκοσμίως ότι η ιδιωτικοποίηση υποβαθμίζει, απαξιώνει τις υπηρεσίες αυτές και αυξάνει τα τέλη με στόχο τα κέρδη. Αποτέλεσμα ήταν να επιστρέφουν οι υπηρεσίες ξανά στο Δήμο, κατεστραμμένες και αποψιλωμένες! Και αφού έχει απολυθεί η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων.

Η δημοτική αρχή Μπέου με την πολιτική που εφαρμόζει, ουδέποτε υπερασπίστηκε τα δικαιώματα των πολιτών και τα συμφέροντα του δήμου. Εκτός και αν τα λουλουδάκια και τα μπλε φωτάκια λύνουν όλα τα προβλήματα έλλειψης προγραμματισμού – υποβολής προτάσεων για ΕΣΠΑ, υποβάθμισης υποδομών, υπηρεσιών, εξελίξεων στο νερό – ΔΕΥΑΜΒ κλπ κλπ.

Για μια ακόμη φορά η πλειοψηφία του κ. Μπέου αποφασίζει και διατάσσει το ξεπούλημα μιας κομβικής ανταποδοτικής υπηρεσίας του Δήμου σε ιδιώτες, της Υπηρεσίας Φωτισμού.

Πριν χρόνια ο κ. Μπέος έστελνε εξώδικα στον τότε Δήμαρχο κ. Σκοτινιώτη, απαγορεύοντάς τον να πάρει αποφάσεις που θα δεσμεύσουν τις επόμενες δημοτικές αρχές. Βλέπετε τότε κρατούσε τη σημαία της υπεράσπισης (δήθεν) των λαϊκών συμφερόντων.

Τώρα ο κ. Μπέος, λίγους μήνες πριν τις εκλογές πάει να δεσμεύσει τις επόμενες 2-3 δημοτικές αρχές με απόφαση ξεπουλήματος σε ιδιώτες της Υπηρεσίας Φωτισμού, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα έχει η πράξη αυτή για την υποβάθμιση του έργου της, την αύξηση των τιμολογίων, την απόλυση των εργαζομένων, την εξάρτησή της από τις δυνάμεις της αγοράς.

Πολλές φορές καταγγείλαμε τη δημοτική αρχή Μπέου με στοιχεία για τη διαχρονική της στόχευση να ξεπουλήσει όλες τις δημοτικές υπηρεσίες σε ιδιώτες. Στο στόχαστρό τους έβαλαν και τη ΔΕΥΑΜΒ, και τη συντήρηση του δικτύου αποχέτευσης. Τώρα προχωρούν το σχέδιό τους και στο φωτισμό. Σίγουρα ετοιμάζονται αν προλάβουν και για το ξεπούλημα της καθαριότητας.

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι αυτό θα είναι καταστροφικό για τα συμφέροντά τους και την πόλη μας.

Και τους καλούμε, όλοι μαζί, πολίτες και φορείς να αντιδράσουμε με κάθε τρόπο στις μεθοδεύσεις αυτές.

Δηλώνουμε και προειδοποιούμε όλους όσους εμπλακούν στη διαδικασία, ότι θα αγωνιστούμε ώστε η επόμενη δημοτική αρχή μαζί με τους πολίτες να ακυρώσει κάθε τέτοια προοπτική ξεπουλήματος δημοτικών υπηρεσιών”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου