ΤΟΠΙΚΑ

Σε ρυθμούς «Black Friday» η αγορά Βόλου και Αλμυρού

σε-ρυθμούς-black-friday-η-αγορά-βόλου-και-αλμυρ-708426

Αυξημένο καταναλωτικό ενδιαφέρον και ειδικές τιμές από τα καταστήματα

Με αυξημένες ελπίδες για τόνωση της κίνησης και συγκρατημένη αισιοδοξία, οι έμποροι της περιοχής συμμετέχουν στο κλίμα της «Black Friday», με την ελπίδα ότι θα «ζεσταθεί» η «παγωμένη» κίνηση των προηγούμενων ημερών. Παρά τις αντιρρήσεις που διατυπώνονται για τη διεύρυνση της συγκεκριμένης προωθητικής ενέργειας πέραν της μιας ημέρας σε ορισμένες περιπτώσεις, οι έμποροι ευελπιστούν ότι η σημερινή μέρα θα έχει θετικό πρόσημο για όλους από άποψη πωλήσεων.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Παρατηρείται ενίσχυση του ενδιαφέροντος των καταναλωτών, οι οποίοι στρέφουν τα βλέμματα στην κατεύθυνση της εμπορικής αγοράς. Σύμφωνα με μαρτυρίες εμπόρων, εξάλλου, αρκετοί καταναλωτές εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους από την αρχή της εβδομάδας, ζητώντας πληροφορίες από τους καταστηματάρχες, για τις προσφορές της συγκεκριμένης μέρας.

Σε γενικές γραμμές, η σημερινή μέρα θεωρείται σημαντική για την τόνωση της τοπικής αγοράς, λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα των δύο αντίστοιχων προηγούμενων ετών, καθώς η διάθεση των εμπόρων είναι να μειώσουν τις τιμές από 15% έως και 50% σε επιλεγμένα είδη.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου – Νέας Ιωνίας, Απόστολος Οντόπουλος, υπογράμμισε ότι: «Απαγορεύεται βάσει νόμου να γίνουν εκπτώσεις στο σύνολο των εμπορευμάτων, γιατί η σημερινή ημέρα διέπεται από το νόμο περί προσφορών. Επομένως ο κάθε έμπορος δεν μπορεί να κάνει έκπτωση σε όλα τα είδη, μπορεί να κάνει προσφορά σε επιλεγμένα είδη, και όχι πάνω από το 50% των ειδών που εμπορεύεται».

Τα πρόστιμα που «ελλοχεύουν» είναι ιδιαίτερα «τσουχτερά» για τους παραβάτες, με τον πρόεδρο των εμπόρων να εφιστά την προσοχή των συναδέλφων του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να είναι προσεκτικοί οι συνάδελφοι. Εάν διαπιστωθεί παράβαση, το πρόστιμο ισοδυναμεί με το 0,5% επί του ετήσιου τζίρου, με ελάχιστο ποσό τις 5.000 ευρώ, ως πρόστιμο».

Στην αγορά του Αλμυρού

Κερδίζει διαρκώς έδαφος η προωθητική ενέργεια «Black Friday», που φέτος πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, στην τοπική αγορά και σε όλη την Ελλάδα, με την Ενωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων της επαρχίας Αλμυρού, να δίνει το «παρών».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ενωση, για την ενημέρωση των επαγγελματιών της περιοχής Αλμυρού, καλεί τα μέλη της, να συμμετάσχουν.

Στην ίδια ανακοίνωση εφιστάται η προσοχή στους επαγγελματίες, «καθώς εφαρμόζονται οι όροι και κανόνες της Υπουργικής Απόφασης 56885/19-11-2014 για τις προσφορές και προωθητικές ενέργειες. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς η παλαιά και η νέα μειωμένη τιμή των προϊόντων και προαιρετικά το ποσοστό της μείωσης σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία που πωλούνται τα προϊόντα».

Ανακοίνωση «Εμπόρων ενάντια στην κρίση»

«Οι Εμποροι ενάντια στην κρίση», δηλώνουν «αντίθετοι στις προωθητικές πρακτικές που μας έχουν επιβάλει, black Friday, λευκή νύχτα, Κυριακές, δεκαήμερα εκπτώσεων κ.λπ.». Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν με αφορμή την σημερινή μέρα, υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων: «Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να συμμετέχει ο σύλλογος στην black Friday (παρωδία εκπτώσεων) αλλά και να βγάλει ανακοίνωση ενάντια σε αυτή την πρακτική. Αν η πλειοψηφία θέλει πραγματικά το συμφέρον των μικρών επιχειρήσεων θα φανεί».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου