ΤΟΠΙΚΑ

Ισότιμη αντιμετώπιση των κινήσεων προεκλογικά

ισότιμη-αντιμετώπιση-των-κινήσεων-πρ-708723

Ζήτησε η «Βόλου Κοινωνία» σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ενωσης Συντακτών Δημ. Χορταριά

Ισότιμη αντιμετώπιση όλων των κινήσεων προεκλογικά από τα ΜΜΕ ζήτησαν από τον πρόεδρο της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, Δημ. Χορταριά με τον οποίο είχαν συνάντηση μέλη της κίνησης «Βόλου Κοινωνία» και συγκεκριμένα οι κ.κ. Γιάννης Κουρτίνας, Παντελής Μαστρογιάννης, Πάρις Μουτσινάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κίνησης, «ο πρόεδρος κ. Χορταριάς ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για τα σοβαρά προβλήματα του συμπαθούς κλάδου των δημοσιογράφων (συλλογική σύμβαση, ασφαλιστικό, κρατήσεις 2% από τους εργοδότες για το επικουρικό κ.ά.), μέτρα στήριξης του επαρχιακού Τύπου αλλά και προβλήματα λειτουργίας του Τύπου και των μέσων ενημέρωσης.

Οι εκπρόσωποι της κίνησης έδειξαν κατανόηση για τα δίκαια αυτά αιτήματα ενημέρωσαν τον πρόεδρο για την φιλοσοφία και στρατηγική της Β.Κ. και έθεσαν με έμφαση το θέμα της λειτουργίας του Τύπου που είναι σοβαρό ζήτημα και έχει άμεση σχέση με τον πλουραλισμό, την ελεύθερη και ισότιμη διακίνηση ιδεών και απόψεων και κυρίως είναι συστατικό στοιχείο της υγιούς ανοιχτής δημοκρατίας. Διαχώρισαν την πρακτική κάποιων δημοσιογράφων να στηρίζουν επιλεκτικά και να προβάλλουν πολιτικά πρόσωπα και αυτοδιοικητικές δυνάμεις ενώ απαξιώνουν κάποιους άλλους. Στο πλαίσιο της δεοντολογίας του τύπου και των ΜΜΕ πρέπει να διασφαλιστεί σταθερά και κυρίως μετά την προκήρυξη των εκλογών η ισότιμη αντιμετώπιση όλων των κινήσεων, ώστε οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα ολοκληρωμένης πληροφόρησης για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος. Συμφώνησαν τέλος με το θέμα της κατοχύρωσης του επαγγέλματος του δημοσιογράφου στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης.

Ο πρόεδρος κ. Δ. Χορταριάς υποσχέθηκε ότι θα καταβάλλει κάθε ανθρώπινη προσπάθεια ώστε η ένωση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων κατά τη διάρκεια της εκλογικής αναμέτρησης για να έχουμε το καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα για το Βόλο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου