ΤΟΠΙΚΑ

Επίσκεψη του ολιστικού φεστιβάλ στην «Κιβωτό του Κόσμου»

επίσκεψη-του-ολιστικού-φεστιβάλ-στην-708843

Πρωτοβουλία αγάπης και προσφοράς για τα παιδιά της «Κιβωτού»

Την «Κιβωτό του Κόσμου» επισκέφτηκε την περασμένη Τρίτη 20 Νοεμβρίου η Βολιώτισσα Σοφία Αμούντζια, πρωταθλήτρια, πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και «ψυχή» του αυθεντικού ολιστικού φεστιβάλ, προκειμένου να προσφέρει ένα κιβώτιο με ταχίνι, κιβώτια με φρέσκα μήλα μαζί με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου – ΖΑΓΟΡΙΝ Αντώνιο Λάσκο και κιβώτια με καλτσούνια από αγνά κρητικά υλικά με τον Μηνά Μαστορακάκη.

Είχε προηγηθεί συλλογή προϊόντων και χρημάτων για το παράρτημα της «Κιβωτού του Κόσμου» με έδρα το Διμήνι Βόλου, στο πλαίσιο του δεύτερου κατά σειρά ολιστικού φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο, το διάστημα 7 – 9 Σεπτεμβρίου.

Κατά την επίσκεψή τους, ενημερώθηκαν για τις δομές και το έργο που επιτελεί η οργάνωση από τον π. Αντώνιο Παπανικολάου.

Οι υπεύθυνοι της «Κιβωτού του Κόσμου», αφού ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις την αντιπροσωπεία του ολιστικού φεστιβάλ σημείωσαν πως οι δομές λειτουργούν σε εθελοντική, κυρίως, βάση και συγκεντρώνουν, σήμερα, περίπου 400 παιδιά στην Αττική, Ελληνόπουλα και παιδιά μεταναστών, από βρέφη έως 18 ετών σχηματίζοντας έτσι μια κοινότητα ανθρωπιάς και αγάπης στο κέντρο της Αθήνας, κρατώντας τα μακριά από την φτώχεια, την πείνα, τον ρατσισμό.

Το ολιστικό φεστιβάλ θα σχεδιάσει πρόγραμμα μεσογειακής διατροφής και εκπαιδευτικό σεμινάριο, μαζί με δράσεις και ξενάγηση στις εγκαταστάσεις ΖΑΓΟΡΙΝ μετά το Πάσχα. «Θα συνεχίσει να είναι δίπλα σε όσους το έχουν ανάγκη και ιδιαίτερα στα παιδιά, που αποτελούν το παρόν και το μέλλον της χώρας μας» υπογραμμίζει η κ. Αμούτζια.

Σκοπός του ολιστικού φεστιβάλ είναι η ανάδειξη των ευεργετικών αποτελεσμάτων της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής για την προστασία της υγείας του ανθρώπινου οργανισμού, προάγοντας ένα νέο τρόπο ζωής που στηρίζεται στους πυλώνες της θετικής ψυχολογίας και της ψύχραιμης αντιμετώπισης των καταστάσεων, τη μεσογειακή διατροφή και τη σωματική άσκηση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου