ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητές από τη Μαγνησία διαγωνίζονται στις φυσικές επιστήμες

μαθητές-από-τη-μαγνησία-διαγωνίζοντα-708886

Μαθητές από περισσότερα από δέκα Λύκεια της Μαγνησίας ετοιμάζονται να λάβουν μέρος στην α’ φάση του πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού φυσικών επιστημών, που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Δεκεμβρίου από τις 9 το πρωί έως τη 1:30 το μεσημέρι, στις εγκαταστάσεις του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) στο πρώην Πολυκλαδικό.

Αυτή την περίοδο τα Λύκεια του νομού θα αποφασίσουν τη συμμετοχή τους. Κάθε Λύκειο συμμετέχει με μία ομάδα τριών μαθητών από την α’ και β’ τάξη οι οποίοι καλούνται να συνεργαστούν στο πλαίσιο του διαγωνισμού για να βρουν λύση στα προβλήματα και να εκτελέσουν πειράματα που θα τους δώσουν πολύτιμους πόντους και το εισιτήριο για τον πανελλήνιο διαγωνισμό μέσα από τον οποίο θα προκύψουν και οι ελληνικές συμμετοχές στην 17η ευρωπαϊκή ολυμπιάδα φυσικών επιστημών – EUSO2019.

Πρόκειται για έναν διαγωνισμό που συμπληρώνει φέτος 17 χρόνια, ενώ στη Μαγνησία διεξάγεται την τελευταία 15ετία με μεγάλη συμμετοχή σχολείων.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η προώθηση μέσα από τα ΕΚΦΕ της ένταξης του πειράματος στη διδασκαλία των φυσικών επιστημών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των μαθητών στη λειτουργία πειραματικών διατάξεων και τη λήψη μετρήσεων, καθώς και η χρήση της επιστημονικής μεθοδολογίας ως μέσο για την επίλυση αυθεντικών προβλημάτων της καθημερινής ζωής.

Η ολυμπιάδα θα πραγματοποιηθεί στην Αλμάδα της Πορτογαλίας από 4 έως 11 Μαΐου 2019.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου