Συνταράσσει το πανελλήνιο η φυλάκιση της πρώην καθαρίστριας του Δήμου Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2018-11-22, 10:10:22
Συνταράσσει το πανελλήνιο η φυλάκιση της πρώην καθαρίστριας του Δήμου Βόλου

Αποφυλάκιση της καθαρίστριας ζητεί και ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας - Πανελλαδικό θέμα μετά το χθεσινό πρωτοσέλιδο του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ

 

Αλυσιδωτές κοινωνικές αντιδράσεις προκαλεί πλέον η επιβολή κάθειρξης δέκα ετών από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε μία 53χρονη καθαρίστρια που εργαζόταν σε παιδικό σταθμό του δήμου Βόλου επειδή παρουσίασε πλαστό τίτλο σπουδών της Στ’ τάξης Δημοτικού, ενώ ήταν απόφοιτη της Ε’ τάξης Δημοτικού.

To θέμα που ανέδειξε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ με πρωτοσέλιδό του, απασχόλησε χθες όλα τον έντυπο Τύπο και τις εκπομπές πολλών τηλεοπτικών σταθμών.

Το κύμα διαμαρτυρίας μεγάλωσε ακόμη περισσότερο με τον Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών Μαγνησίας, που αγωνίζεται και διεκδικεί μία ισότιμη θέση της γυναίκας μέσα στην κοινωνία, σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλες και όλους, να παίρνει θέση και να ζητεί επίσης αποφυλάκιση.

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη καθαρίστρια είχε μεγαλώσει μέσα σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, τονίζει ότι αναγκάστηκε από μικρή να δουλεύει πολύ σκληρά για να συντηρήσει την οικογένειά της που το είχε μεγάλη ανάγκη (δύο παιδιά, σύζυγος με σοβαρά προβλήματα υγείας) και υπογραμμίζει ότι: «‘Ολα αυτά τα χρόνια δούλευε ως καθαρίστρια με μεγάλο ζήλο και αφοσίωση». 

 «Το προσόν που απαιτούσε η προκήρυξη του διαγωνισμού (δηλαδή απόφοιτος Δημοτικού) δεν την εμπόδιζε απ’ το να καθαρίζει καλά και σωστά» τονίζει ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών.

 «Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών πιστεύει ότι είναι άδικο να καταδικάζεται σαν "κοινός εγκληματίας" μια γυναίκα που το μόνο της "έγκλημα" είναι ότι ήταν φτωχή και δεν είχε να θρέψει την οικογένειά της. Αποδεικνύεται ακόμη μια φορά ότι η αστική δικαιοσύνη αθωώνει αυτούς που πραγματικά έχουν καταχραστεί δημόσιο χρήμα (βλ. τραπεζίτες, εφοπλιστές, βιομηχάνους), καταδικάζει και εξαντλεί όλη της την αυστηρότητα σε ανθρώπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.

 Εμείς οι γυναίκες του Δημοκρατικού Συλλόγου παλεύουμε για μια άλλη κοινωνία όπου δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, όπου όλοι θα είναι ισότιμοι μεταξύ τους, όπου η υγεία και η παιδεία θα είναι δημόσια και δωρεάν και όπου όλοι θα έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπή μισθό. Παλεύουμε για μια ζωή με δικαιώματα στην μόρφωση, στην εργασία, στον ελεύθερο χρόνο, στη μητρότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας και ζητεί ακολούθως την αποφυλάκιση της καθαρίστριας.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δέκα χρόνια φυλακή.
Σαν δημόσιος υπάλληλος ένα από τα καθήκοντά μου, για κάποια σχολικά έτη, ήταν και η επαλήθευση της γνησιότητας των απολυτηρίων που λαμβάναμε ταχυδρομικά από τα Δημοτικά Σχολεία για την εγγραφή των μαθητών στην Πρώτη τάξη του Γυμνασίου μας. Αυτό γινόταν στην αρχή κάθε σχολικού έτους και ήταν πάγια υποχρέωση όλων των σχολείων της Ελλάδας. Την ιδια υποχρέωση κρίνω ότι είχαν και έχουν όλες οι υπηρεσίες όταν τους κατατίθεται ένας οποιοσδήποτε τίτλος και αν είναι αυτός. Συνεπώς η ευθύνη δεν βαραίνει μόνο τους πολίτες που παρανόμισαν, για οποιουσδήποτε λόγους, αλλά και τις υπηρεσίες που δεν φρόντισαν να ελέγξουν την γνησιότητα ή μη των προσκομιζομένων τίτλων. Άρα η καθαρίστρια είναι αθώα και πρέπει το συντομότερο δυνατόν να αποφυλακισθεί. Πρέπει και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Παυλόπουλος, να λάβει θέση και να αποφασίσει για την αποφυλάκιση της πολυβασανισμένης καθαρίστριας. Ευχαριστώ.
Σούλιος Οδυσσέας - 2018-11-22 14:32:45
Αποστολή σχολίου
8
+
5
=