ΤΟΠΙΚΑ

Ζεσταίνουν τρακτέρ οι αγρότες

ζεσταίνουν-τρακτέρ-οι-αγρότες-709883

«Οι συνάδελφοι πρέπει να καταλάβουν ότι ο αγώνας είναι μονόδρομος», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Ν. Αγγελής από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων

Ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους οι αγρότες. Με φόντο την 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ ενάντια στον προϋπολογισμό για την ερχόμενη Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, οι αγρότες προσανατολίζονται να συμμετέχουν στην κινητοποίηση κατεβάζοντας μάλιστα και αγροτικά μηχανήματα. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με τον Νίκο Αγγελή, αγροτοσυνδικαλιστή και μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων από το μπλόκο του Αερινού, στη συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των τοπικών αγροτικών συλλόγων που προγραμματίζεται για τις επόμενες μέρες, αρχικός στόχος είναι να καταγραφεί αν υπάρχει ενδιαφέρον για κινητοποιήσεις. Σε «δεύτερο τόνο» θα αποφασιστεί αν οι αγρότες της περιοχής θα συμμετέχουν με αγροτικά μηχανήματα στις συγκεντρώσεις που θα διοργανώσουν τοπικά τα συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα.

«Οι συνάδελφοι πρέπει να καταλάβουν ότι μόνο με αγώνες μπορούμε να διεκδικήσουμε καλύτερη ζωή στην ύπαιθρο. Αν δημιουργήσουμε κοινό μέτωπο μαζί με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρομεσαίους μπορούμε να υποχρεώσουμε την κυβέρνηση να μας ακούσει και να δώσει λύσεις», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Αγγελής.

Η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων ενόψει της κινητοποίησης προτρέπει τους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν μαζικά.

Τα ζητήματα που θέτουν οι αγρότες στην προμετωπίδα της κινητοποίησης της ερχόμενης Τετάρτης είναι οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ και τον ΕΛΓΑ, ο ΕΝΦΙΑ και τα κάθε είδους άλλα χαράτσια που επικαλούνται, μαζί με το υπέρογκο κόστος παραγωγής και τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα, που μειώνουν κάθε χρόνο το εισόδημά τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επιβιώσουν, όπως λένε.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου