ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητές του 1ο ΕΠΑ.Λ. Ν. Ιωνίας μαθαίνουν ότι… «Τα μαθηματικά έχουν σημασία»

μαθητές-του-1ο-επα-λ-ν-ιωνίας-μαθαίνουν-710073

Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ν. Ιωνίας υποδέχθηκαν στο Βόλο, από τις 11 έως τις 15 Νοεμβρίου, 19 μαθητές και 6 καθηγητές από τη Γερμανία, την Πολωνία, την Ουγγαρία και την Πορτογαλία στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ KA2 «Maths Matters» (Τα μαθηματικά έχουν σημασία) και μέσα από παιχνίδια και δραστηριότητες στο βουνό του Πηλίου ανακάλυψαν πως τα μαθηματικά υπάρχουν παντού γύρω μας!

Στο πλαίσιο του διετούς αυτού προγράμματος, ήταν η τρίτη διεθνής συνάντηση ανταλλαγής μαθητών.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του προγράμματος, στόχος του είναι να εμπλέξει τους μαθητές στη μαθηματική σκέψη και τον στοχασμό σε καθημερινές δραστηριότητες αλλά και σε τομείς όπως η Αρχιτεκτονική και οι Καλές Τέχνες. Oι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν στην Αθήνα το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Νιάρχου και την αναδρομική έκθεση του Γιάννη Μόραλη στο Μουσείο Μπενάκη.

Στον Βόλο, ακολούθησαν τη διαδρομή μέχρι τις Μηλιές με τον θρυλικό «Μουντζούρη» και ξεναγήθηκαν στο μουσεία Ελιάς. Παιχνίδια με μαθηματικούς γρίφους και ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν μέσα από μια εγκατάσταση στο δάσος.

Στο χώρο του σχολείου, όλες οι αποστολές επιδόθηκαν σε πλήθος δραστηριοτήτων που αφορούσαν τη δημιουργία γεωμετρικών μοτίβων και τη γνωριμία με το επιτραπέζιο παιχνίδι μαθηματικών κουίζ που σχεδιάστηκε από το σχολείο.

Η αποκτηθείσα εμπειρία για τους μαθητές όλων των συμμετεχόντων σχολείων ήταν ιδιαίτερα σημαντική, αφού αντάλλαξαν εμπειρίες, απόψεις, ιδέες και προβληματισμούς σχετικά με το θέμα του σχεδίου, αλλά βρήκαν και χρόνο να διασκεδάσουν όλοι μαζί και να μυηθούν στην ελληνική φιλοξενία!

Για το λόγο αυτό το σχολείο ευχαριστεί, όλες τις οικογένειες των μαθητών που χωρίς δεύτερη σκέψη αγκάλιασαν τους ξένους μαθητές και τους γνώρισαν τις συνήθειες, ήθη και έθιμα, την ελληνική κουζίνα αλλά, και τους τοπικούς επαγγελματίες που αφιλοκερδώς προσέφεραν τα προϊόντα τους, όπως τη βιομηχανία αναψυκτικών και ποτών ΕΨΑ καθώς και τους κ. Καπουράνη, Μανδηλά και Ταφίλη για τη διάθεση τοπικών εδεσμάτων.

Η επόμενη διακρατική κινητικότητα μαθητών θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Ζαμόσκ στην Πολωνία τον Μάϊο του 2019. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Εθνικός Φορέας παρακολούθησης του έργου είναι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου