ΤΟΠΙΚΑ

Τσαντάκιας σάρωσε χθες στο Βόλο

τσαντάκιας-σάρωσε-χθες-στο-βόλο-454709

Σαρωτική εμφάνιση τσαντάκηδων χθες το μεσημέρι στο κέντρο του Βόλου. Τουλάχιστον επτά γυναίκες έπεσαν θύματα διδύμου με δίκυκλο, που σκόρπισε τον τρόμο στην πόλη και μάλιστα μέρα-μεσημέρι.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας δέχθηκε διαδοχικές καταγγελίες γυναικών, διαφόρων ηλικιών, οι οποίοι πανικοβλημένες περιέγραφαν τις δραματικές στιγμές που έζησαν στα χέρια δραστών, νεαρών σύμφωνα με τις περιγραφές τους.

Στις περισσότερες περιπτώσεις τα θύματα των τσαντάκηδων είχαν τραυματιστεί από τη μανία των δραστών να αρπάξουν την τσάντα από τα χέρια των στόχων τους.

Χαρακτηριστική περίπτωση μία νεαρή, όταν γύρω στις 4 μ.μ. δέχθηκε την επίθεσή τους λίγα βήματα πριν φτάσει μπροστά στην εξώπορτα του σπιτιού της.

Η νεαρή αιφνιδιάστηκε όταν ο συνεπιβάτης του δικύκλου έπιασε την τσάντα που είχε περασμένη στον ώμο της. Παρά τον τρόμο που της προκάλεσε η επίθεση, επιχείρησε να αντισταθεί. Η τσάντα της περιείχε πολύτιμα έγγραφα και αντικείμενα για την ίδια και την επιχείρησή της, καθώς και ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, ύψους 1.500 ευρώ, που δύσκολα θα μπορέσει να αντικαταστήσει.

Οι τσαντάκηδες, όμως, δεν εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους. Συνέχιζαν να τραβούν την τσάντα, σέρνοντας τη νεαρή στο οδόστρωμα, όπου την εγκατέλειψαν τραυματισμένη, ευτυχώς ελαφρά.

Στην αστυνομική υπηρεσία, όπου κατευθύνθηκε για να αναφέρει το περιστατικό αντιλήφθηκε ότι δεν ήταν το μοναδικό θύμα τσαντάκηδων τη χθεσινή ημέρα.

Σε κοντινά σημεία από το σπίτι της, το δίδυμο είχε οργιάσει. Τουλάχιστον άλλες έξι γυναίκες έχαναν τις τσάντες από τα χέρια τους. Από τις περιγραφές που έδωσαν στους αστυνομικούς, προκύπτει ότι πιθανότατα πίσω από το σύνολο των κρουσμάτων βρίσκονται τα ίδια πρόσωπα. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας ανέλαβε την εξιχνίαση των υποθέσεων.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου