ΤΟΠΙΚΑ

Φυλάκιση τριών ετών για οφειλές στο Δημόσιο

φυλάκιση-τριών-ετών-για-οφειλές-στο-δη-711535

Ποινή φυλάκισης τριών ετών μετατρέψιμη προς δέκα ευρώ ημερησίως με αναστολή τριετίας επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε οφειλέτη του Δημοσίου.

Συγκεκριμένα, η καταδικαστική ποινή επιβλήθηκε σε 59χρονο Βολιώτη ελεύθερο επαγγελματία.

Ο καταδικασθείς συσσώρευσε χρέη στο Δημόσιο ύψους 670.000 ευρώ στο διάστημα από τις 30 Δεκεμβρίου 2014 έως την 1η Μαρτίου 2018.

Ο ίδιος δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο για να απολογηθεί για τις πράξεις του, ούτε και εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο.

Έχει πάντως τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση.

Στο μεταξύ, καταδικαστική ήταν χθες η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου και σε βάρος ενός 36χρονου υπευθύνου ΕΠΕ για το ίδιο αδίκημα. Ο κατηγορούμενος είχε συσσωρεύσει χρέη περίπου 120.000 ευρώ για οφειλές στο Δημόσιο το διάστημα από την 1 Οκτωβρίου 2014 έως και την 1η Ιουνίου 2018.

Εναντίον του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή τριετίας.

Να τονιστεί ότι και σε αυτήν την υπόθεση ο καταδικαστείς δεν ήταν παρών στο Δικαστήριο, ούτε και εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο με αποτέλεσμα να καταδικαστεί ερήμην.

Σύμφωνα με το άρθρο 25 του Νόμου 1882/90 η παραβίαση της προθεσμίας καταβολής των χρεών προς το Δημόσιο που είναι βεβαιωμένα στις αρμόδιες υπηρεσίες εφόσον αυτή αναφέρεται στη μη καταβολή τριών συνεχόμενων δράσεων ή προκειμένου για χρέη που καταβάλλονται εφάπαξ σε καθυστέρηση καταβολής πέραν των δύο μηνών, είναι ποινικό αδίκημα.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου